Erzincan'da sağlık hizmetleri değerlendirildi

Sağlık 31.01.2018 12:47:01 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, 2017 yılında Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yaptı.
Doç Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız 2017 yılında en önemli gelişmenin sağlıkta üçlü yapının birleştirilmesi olduğuna dikkat çekerek; “2017 yılında sağlık alanında idari anlamda bir çok değişiklik yaşadık. Özellikle sağlık teşkilatında üçlü yapının, sağlık müdürlüğü çatısı altında tek çatı arlında toplanması en önemli gelişmelerden biriydi” dedi.
Kuyrukluyıldız açıklamasında; “Hastanemizde şu anda 5 tane profesör 12 doçent, 65 tane yardımcı doçent olmak üzere toplam 82 öğretim üyemiz hizmet vermekte. Yine sağlık bakanlığımıza bağlı 73 uzman hekimimiz mevcut. Bunlarla birlikte 34 tane de pratisyen hekim arkadaşımız hastanemizde çalışmakta. Toplam olarak 187 tane doktorumuz hastanemiz kadrosunda. Hemşire ve ebe sayımızın toplamı 404, total diğer sağlık bileşenleri ile birlikte yaklaşık bin 555 kişi halkımıza sağlık hizmeti sunmak için hastanemizde çalışmakta. Bunların dışında 40 tane de araştırma görevlisi tıp fakültemize bağlı olarak eğitimlerini almaktalar.
‘Bir yılda 1 Milyon 65 Bin 841 hastaya bakıldı’
2017 yılında baktığımız toplam hasta sayımız, 1 Milyon 65 Bin 841. 2016 yılında bu rakam 950 Bin civarındaydı. Yaklaşık 165 Bin kadar hasta sayımız da 2017 yılında artış oldu. Kamu Hastaneler genel müdürlüğünün yayınladığı bir istatistik var, en çok hasta bakan ilk 100 hastane arasında hastanemiz, ilk 100 içerisinde yerini aldı. Hastanemiz sevk alan ilk 100 hastane arasında 48. sırada yerini aldı. Bizim orta ve yakın vadede ki en önemli hedeflerimizden olan, sadece şehrimize değil bölgemize hizmet etme felsefemizin de bu anlamda gerçekleşmekte olduğunu görmek hakikaten bizleri çok mutlu edip, bundan sonraki süreçte bu hedefteki çalışma azmimizi arttırmakta.
Özellikle genel cerrahi branşında hocalarımızın gelmesi, yine beyin cerrahisinde beyin tümörlerine yönelik tecrübesi olan hocalarımızın gelmesiyle birlikte gerek genel cerrahi gerekse beyin cerrahisinde onkolojik cerrahi ameliyatlar 2017 yılında hatırı sayılır bir şekilde sayısal olarak arttı. Acilde ki sevk sayılarımız azaldı. Acilden ambulans ile sevk sayımız 171 ve servisler dâhil toplam sevk edilen sayımız 176. İlk hedefimiz yeni doğanda ki birinci basamak yoğun bakımımızı, 8 küvezli ikinci basamak yoğun bakım haline getirmek” diye konuştu.
Başhekim Kuyrukluyıldız’ın açıklamalarının ardından konuşan Erzincan İl Sağlık Müdürü Yard. Doç. Dr. Erkan Hirik, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ile başlatılan 600 yataklı projenin temelinin Nisan ayında atılacağını söyledi.
Hirik açıklamasında; “2018 planlaması ile alakalı sayın başbakanımızın talimatı ile başlattığımız çalışmalar son aşamaya geldi. 2018 yılı içerisinde eski Dörtyol yerleşkesinde ki devlet hastanesi yerine planlanan 600 yataklı hastanesi ile ilgili Nisan ayı içerisinde temel atma töreni yapılacak ve sağlık bakanlığının projesi yakın zamanda devreye girecektir” dedi.
Son olarak konuşan Erzincan Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, yapılan çalışmaların ileri ki dönemde yapılacak olan çalışmaların habercisi olduğunu belirterek, çalışma arkadaşlarına güveninin tam olduğunu söyledi.
Gül açıklamasında; “Verilen rakamlar ve çalışmalar 2017 yılının ikinci yarısında gerçekleşti. Bu da şunu gösteriyor, yapılmış olan çalışmalar yapılacak olan çalışmaları öncü habercisidir. Her geçen gün hizmet daha iyiye gidecektir. Yeni bir ekip ruhu ile yeni bir anlayış ile kaliteye dayanan, çalışanın memnuniyetine ve hasta memnuniyetine dayanan bu hizmeti her geçen gün daha ileri götüreceğimizi ve arkadaşlarımızın bunu uygulayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından hastanede yapılan ve yapılması planlanan fiziki çalışmalar incelendi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem