Erzincan’da grip Aralık’ta artış gösterdi

Erzincan’da Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyreden Hava Sıcaklıklarında Ani Değişimler Yaşanması Bu Yıl Aralık Ayında Grip Vakalarında Önemli Artışa Neden Oldu. Kentteki Hastaneler, Grip Şikayetiyle Gelen Hastalarla Doldu.

Sağlık 31.12.2019 13:52:34 0
Erzincan’da grip Aralık’ta artış gösterdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.12.2019 13:52

Erzincan’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında ani değişimler yaşanması bu yıl Aralık ayında grip vakalarında önemli artışa neden oldu. Kentteki hastaneler, grip şikayetiyle gelen hastalarla doldu.

Erzincan’da mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı grip hastalığında artışa neden oldu, hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu oluştu. Birçok kişi, grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastanelere başvuruyor. Dün gece kent merkezinde bulunan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yoğunluk kameralara yansıdı. Aralık ayında günlük ortalama 750-800 kişinin grip şikayetiyle hastaneye müracaat ettiği belirtildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Hirik: “Grip salgını yok”

Erzincan’da Aralık ayında artan grip vakalarına ilişkin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Babürşah Taşlı, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen ve Erzincan Eczacılar Odası Başkanı Burak Sarıkaya’nın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, kentte grip salgınının olmadığını kaydederek, “İlimizde mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı grip hastalığında artışa neden oldu. Ama bu grip salgını boyutunda değil. Grip hastalığının tedavisi antibiyotik kullanmak değildir. Erzincan halkımıza seslenmek istiyorum. Acil servislere bu hastalıkla ilgili başvurmak yerine birinci basmak sağlık tesislerimizde Aile Sağlık Merkezleri bunlar, aile hekimlerimizi kullanabiliriz. Bu da acillerdeki yoğunluğu önlemek adına birinci basmak sağlık tesislerimize hastalar başvurabilirler. İlimizdeki 75 aile hekimimiz bu hastalarımıza yardımcı olabilirler. Tedavilerinde birinci basmak sağlık tesislerimizde çözüm bulabilirler” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Taşlı: “Günlük başvuru oranı 750-800 civarında”

Basın toplantısında konuya ilişkin açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Babürşah Taşlı, grip hastalığı, korunma yolları ve tedavisi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Erzincan’da geçen yıl Kasım ayında gripten günlük 600 civarında hasta müracaatının olduğunu bu sene Aralık ayında bu rakamın 750-800 civarında artış gösterdiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Babürşah Taşlı, “Grip genelde Ekim ayında başlayarak Nisan sonuna kadar oldukça sık görülen bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Genelde biz ilimizde geçmiş dönemlere baktığımız araştırmalarda bu hastalığın pik dönemi Kasım ayında olduğunu görüyoruz. Bu sene Aralık sonu Ocak ayına doğru sarktı. Hava sıcaklığının beklenilenin üzerinde seyretmesi bu sene böyle bir durum oluşturdu. Kış aylarında kapalı alanlarda daha çok zaman geçirdiğimiz için mevsimsel grip başta olmak üzere solunum yolu enfeksiyonlarda ciddi oranda bir artış olduğunu görüyoruz. Bu aylarda bir artış olmasını bekliyorduk ancak bunu bir salgın olarak değerlendirmiyoruz. Bu sene Aralık ayında ilimizde Aralık ayında mevsimsel gribin aktif dönemini yaşıyoruz. Geçen yıl Kasımda yaşamıştık bu yıl Aralık ayında yaşıyoruz. Günlük hasta verilerimizi inceledik. İl genelinde geçen yıl bu sayı 600’lerdeydi bu sene 750-800’lerde” diye konuştu.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen: “Yüzde 36 oranında bir hasta artışı söz konusu”

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, hastanede her türlü tedbirin alındığı ve sağlık çalışanı sayısında bu dönemde artışa gittiklerini ifade ederek, “Hastanemizde 2018 yılına göre 2019’u kıyasladığımız zaman yüzde 36 oranında bir hasta artışı söz konusu. 27 bin acil servis başvurumuz varken 2019 yılında 37 bin acil servis başvurumuz var. Tabi bu bir salgın değil ama beklenilen bir süreç. Sadece zamanlaması biraz uzadı. Gerekli tedbirleri zaten almıştık. Sağlık çalışanlarımızın sayısını artırıp vardiya usulü çalışmaktayız” dedi.

Toplantıda ayrıca kentte eczanelerde yaşanan yoğunluk üzerine Eczacılar Odasıyla birlikte alınan ortak kararla bundan sonra Erzincan’da resmi tatillerde ve Pazar günleri iki tane nöbetçi eczane olacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ