Dr. Alpaslan Erol uyardı

Sağlık 9.02.2018 10:11:13 0
Dr. Alpaslan Erol uyardı
Tarih: 01.01.0001 00:00
9 Şubat Dünya Sigara Bırakma günü dolayısıyla, Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, sigarayı bırakma çağrısı yaptı.
Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Dünya Sağlık Örgütü değerlendirmelerine göre sigara tiryakisi sayılmak için düzenli olarak günde 1 sigara içmenin yeterli olduğunu, bağımlılığın kişinin madde alımı üzerindeki kontrolünü kaybetmesini ifade ettiğini belirtti.
Erol, “Sigara içme veya dumanının solunması, zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılığa dönüşür. Sigara kullanmak birçok kanser türüne özellikle akciğer kanserine yakalanma riskini arttırır ve bilinmelidir ki kanser kaynaklı ölümlerin 4’ünden birinin sebebi sigaradır. Rakamsal olarak ifade edilirse sigara dumanında 70’e yakın kansere neden olan madde bulunur. Sağlığımızı bu denli tehdit eden sigaradan kurtulmak için neden harekete geçmiyoruz. Geç değil ve kurtulmak mümkün. Biz buradayız. Sağlık Bakanlığımızın kampanyaları ve politikaları ile bu yönde verilebilecek tüm desteği sağlık çalışanlarımızla misyon edindik. Iğdır Devlet Hastanesinde aktif olarak hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM) sigara bırakma polikliniği ile sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz yardımcı oluyoruz. Iğdır KETEM verilerimize göre 2016-2017 yılı içerisinde 49 kişi ilaç ile 17 kişi de sadece danışmanlık hizmeti alarak sigarayı bıraktı. Kendi iyilikleri için sigarayı bırakan ve sayısı gittikçe artan kişilere katılmanız için geç değil. Kendinize verebileceğiniz en büyük hediyedir sigarayı bırakmak. Bir halk sağlığı sorunu olan sigaranın kullanımının engellenmesi adına bizde, İl Sağlık Müdürlüğü olarak tütün denetim komisyonu, yaptığımız tüm farkındalık çalışmaları ile bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Gençlerimiz, geleceğimiz sigaranın dumanı ile kararmasın gün bu gündür sigarayı bırakabilirsiniz” dedi.

Anahtar Kelimeler: Dr. Alpaslan Erol uyardı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem