Cildiniz yaza ne kadar hazır?

Dermatoloji Uzmanı Doktor Nezi Eda Kıroğlu bahar aylarının gelmesi yazın yaklaşması ve mevsimsel geçişler cildimizde alerjik vakaların artabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlık 3.04.2017 15:00:53 0
Cildiniz yaza ne kadar hazır?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bahar mevsiminin gelmesi ve yazın yaklaşması ile birlikte sıcak hava, güneş ve çevresel alerjenler cilde alerjik vakalar oluşturabilmekte olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doktor Nezi Eda Kıroğlu, “Özellikle bahar ayında polenlerin etrafa saçılması, ağaçların çiçek açması ve çimenlerin yeşermesi ile kurdeşen gibi birtakım alerjik hastalıklarda beraberinde gelmektedir. Ayrıca güneşe bağlı alerjiler de cildin açıkta kalan bölümlerinde özellikle el, kollar ve yüzde kızarıklık kaşıntı ve kabarma sulanmaya neden olmaktadır” dedi.

 

“Güneşe aşırı maruz kalan cilt”

 

Cilt yaşlanmasını tetiklemesi, kırışıkları arttırması, lekelerin oluşması kişiyi görüntü açısından rahatsız eden durumlar olmasına karşın, cilt kanserini tetiklemesi ise hayatını tehdit eden bir durum olduğunu ifade eden Kıroğlu, “Biz dermatologlar bu nedenden dolayı güneşten, ayrıca güneş dışında solaryum gibi yapay olan güçlü ışıklardan uzak durulmasını öneriyoruz. Solaryum özellikle yoğunlaştırılmış ultraviole (güneş ışığı) içerdiğinden normal güneş ışığından daha zararlıdır” dedi.
“Güneşin zararlı ışınlarından nasıl korunmalı”

 

Kıroğlu, “Güneşin bu zararlı etkisinden korunmak için mutlaka cildinize uygun bir güneş koruyucu kremi bir uzman tavsiyesi doğrultusunda kullanmalı, mümkünse şapka ve gözlük takmalı, sıkı dokulu kıyafetler giymeliyiz. Güneş koruyucumuzu seçerken dikkat etmemiz gereken koruma faktörü ve yapısıdır. Özellikle açık tenli kişiler ve bebeklerde daha yüksek koruma faktörlü (50 spf gibi) kremler tercih edilmeli, yine akneli ve yağlı ciltlerde yağsız ve emülasyonu hızlı etkili losyon bazında koruyucuların, kuru ciltlerde ise nemlendirme oranı daha yüksek ürünlerin seçilmesi gerekir. Güneş koruyucumuzu dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce sürmeliyiz ve uzun süre dışarıda kalacaksak da iki-üç saatte bir tekrar etmemiz gerekir. Koruyucunun üzerine makyaj yapılmasında her hangi bir sakınca yoktur” şeklinde konuştu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem