Bingöl’de kısıtlamalar sonuç veriyor, vaka oranı yüzde 60 düştü

Bingöl’de 100 binde 300’leri aşan vaka oranı tam kapanma süreciyle yüzde 60 civarında düştü.

Sağlık 5.05.2021 13:01:07 0
Bingöl’de kısıtlamalar sonuç veriyor, vaka  oranı yüzde 60  düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.05.2021 13:01

Bingöl’de 100 binde 300’leri aşan vaka oranı tam kapanma süreciyle yüzde 60 civarında düştü.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de 17 günlük ‘Tam Kapanma’ süreci devam ediyor.Tam Kapanma sürecinin öncesinde Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı illere göre haftalık vaka sayısı haritasında yaklaşık 100 binde 300 oranında olan sayı, kısıtlamaların başlamasıyla beraber yüzde 60 oranında düşüş gösterdi.

Vaka oranında ve hasta sayısında yüzde 60 bandında bir düşüş yaşandığını belirten İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Vedat Söyiler’de hastanelerdeki yoğum bakım servislerinde de herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirtti.

“Yatan hasta sayısında da düşüş yüzde 60-70 oranında”

Dr. Söyiler, “İki haftadır ülkemizde olduğu gibi ilimizde de verilerimizde ciddi anlamda bir düşme yaşandı. Kısıtlamayla beraber vaka oranımızda yüzde 60 gibi bir düşme yaşandı. Hastalarımızda ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Hastanelerimizde yatan hasta sayısında yüzde 60-70 oranında bir düşüş yaşandı. Allah’a şükürler olsun ki ilimizde yoğun bakım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu dönemde de özellikle yaşamadık” dedi.

65 yaş üstü vatandaşların yüzde 75’inin aşılandığını aktaran Dr. Söyiler, “Son 4 aylık süre zarfında aşılamalarımızla ilgili olarak ciddi anlamda meyveler almaya başladık. Hastanelerimizde yatan hastalarının büyük bir kısmı 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hastalarımızdı, ilimizde de 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızda yüzde 75 oranında bir aşılama yapıldı ve meyvesini vermeye başladı. Şuan Allah’a şükürler olsun hastanelerimizde özellikle aşı yaptırmış vatandaşlarımız, Covide yakalansalar dahi çok hafif bir şekilde hastalığı geçirmekteler. Hastanelerde yatan hastalarımızın bir çoğu aşı yapmamış vatandaşlarımız maalesef. Bu noktada aşının önemini bir kez daha görüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri ve beraberinde aşı yaptırmalarıdır” şeklinde konuştu.

Vaka oranı yüzde 60 düştü

Tedbirlerin alınmasıyla ilgili de konuşan Dr. Söyiler, “2 hafta öncesine kadar ülke genelinde bir serbestlik hakimdi ve maalesef virüsün en sevdiği durumdu. İlimizde de tek haneli rakamlara düşmüş olmamıza rağmen çok hızlı bir şekilde vaka oranımız 100 binde 300 oranına kadar çıkmıştı. Son 2 haftalık süre zarfında alınan tedbirlerle beraber vaka oranımızda yüzde 50-60 oranında bir düşüş yaşandı. Mevcut süreç devam ederse düşüşün devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ