Başhekim Beytur’dan aşı açıklaması

Kısa süre içinde tüm ülkede başlayacak aşı çalışmaları ile ilgili konuşan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, korona virüse karşı korunmanın en etkili yollardan birinin aşı olduğunu söyledi.

Sağlık 12.01.2021 11:59:28 0
Başhekim Beytur’dan aşı açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.01.2021 11:59

Kısa süre içinde tüm ülkede başlayacak aşı çalışmaları ile ilgili konuşan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, korona virüse karşı korunmanın en etkili yollardan birinin aşı olduğunu söyledi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs(Covid-19) salgını hızla yayılmaya devam edilirken, virüse karşı geliştirilen aşıların da kullanımına başlanıldı. Türkiye’de de bugünlerde başlayacak olan aşı çalışmalarında tamamen gönüllülük esasına göre sağlık çalışanları ile başlayacak. Aşı çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, virüse karşı henüz bir tedavinin bulunmaması nedeniyle şuan en etkili korunmanın maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra aşı olduğunu ifade etti.. Birçok ülkede virüse karşı aşı çalışmalarının sürdüğünü de kaydeden Beytur, Türkiye’nin de Çin’de üretilen Sinovac marka aşının kullanılacağını söyledi. Bu aşının FAZ 3 çalışmalarının hastanelerinde sürdüğünü de kaydeden Beytur, “Aşılamalarının başlaması ile muhtemelen FAZ 3 çalışmalarına da ara verilecek. Tabi buna karar verecek Sağlık Bakanlığı” dedi. Çin’den aşıların geldiğini ve şuanda test edildiğini de ifade eden Beytur, “Önce sağlık personeline zorlama olmamak şartıyla aşılamalar başlayacak. Sonrasında güvenlik güçleri, öğretmenler ve 65 taş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara aşılar vurulacak. Kimsenin panik yapmasına gerek yok, devletimiz Covid-19 salgınında gerek test gerek ilaç tedavisinde tedariki nasıl yaptıysa aşıda da aynı şekilde planlamayı yaparak isteyen herkesin aşılanması için çalışmaları tamamlamış durumda” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ