Arabistanlı hasta Türkiye'de şifa buldu

Sağlık 23.10.2017 12:21:49 0
Arabistanlı hasta Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00
Avrasya Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. A.Kerim Özakay Suudi Arabistan’lı hastayı kalça bölümünde ve karın içinde bulunan dev boyutlardaki kistlerden kurtardı ve sağlığına kavuşmasını sağladı.
Özakay, Suudi Arabistan’da yaşayan 37 yaşındaki erkek hastanın Hastaneye başvurduğunda sol kalçasından başlayıp karın boşluğuna uzanan yaklaşık 50 cm boyutlarında büyük bir kistin mevcut olduğunu belirtti.
Op.Dr. A.Kerim Özakay,sözlerine şöyle devam etti:
“Hastamız Suudi Arabistan’lı 37 yaşında erkek hasta, yıllardır vücudunda bulunan ve gittikçe büyüyen kistik tümöre karşı savaş vermiş ve 7 sene boyunca sırt üstü/yüz üstü yatamamış. Bu kist başlarda ağrı yapmasa da daha sonraları ağrı yapmaya ve hatta kalça bölgesindeki kist tuvalet ihtiyacını gidermeye engel olmaya başlamış. Ve yine kist nedeniyle sosyal hayatı olumsuz etkilenen ve psikolojisi bozulan hasta içine kapanmış. Bu şikayetlerle bize baş vuran hastamız kendi ülkesinde tedavi arayışında bulunmamış. Ancak artan şikayetlerine bağlı olarak abisinin kendisini ikna etmesi sonrası Türkiye’de tedavi olmayı kabul etmiş. Bu noktadan sonra bize ulaşmıştır. Yapılan tetkikler sonrası da ameliyata aldık ve senelerdir sağlığını kaybetmiş hastamıza sağlığını tekrar geri verdik” dedi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. A.Kerim Özakay, “Hastada abisinin söylemesine göre bebekliğinde kuyruksokumu bölgesinde fındık büyüklüğünde şişlik varmış. Bu şişlik giderek büyümüş. Tailgut kisti denilen bu kistler genellikle leğen kemiği içinde rektumun arkasında nadir görülen, kongenital artıklardan gelişen, kanserleşme riski bulunan epitelial tümörlerdir. Gittikçe büyüyerek etraf dokulara ve organlara bası yaparak çeşitli belirtilere sebep olurlar(Sık tuvalete gitme ihtiyacı, ağrı gibi).Tanı konulduğunda çapları genellikle 10 cm civarındadır. Fakat hastamızın kistinin boyutları karın içerisinde 25 cm ,sol kalça kasları arasında uzanan kısmı da 25 cm gibi dev boyutlara ulaşmıştı. Araştırdığımda literatürde bu boyutlarda Tailgut kist olgusunun yayınlanmamış olduğunu gördüm. Ameliyat öncesi gerekli görüntüleme, konsültasyon ve konsey tartışmaları yapıldı.7-8 saat süren bir operasyonla kist total olarak çıkarılarak hastamızı bu dertten kurtarmak emeği geçen herkesi çok sevindirdi” diye ifade etti.
“Yeniden doğdum”
37 yaşındaki hasta Youcef Zaidi, “Bugün kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Keşke Türkiye’ye daha önce gelip Dr. A.Kerim Bey’e ulaşıp ameliyat olsaymışım. Şu anda mutluluğumu tarif edemiyorum. Yıllar sonra ilk defa sırt üstü yatabiliyorum. Ağrılarımdan da ,hayatımı ve sağlığımı kötü yönde etkileyen kistlerden de kurtuldum .İyi ki ameliyat oldum iyi ki diyorum. Başta Op.Dr. A.Kerim Özakay hocama ve Avrasya Hospital ekibine sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem