AK Parti'den kan bağışına destek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van il teşkilatı, kan bağışında bulundu.

Sağlık 2.11.2016 19:52:22 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van il teşkilatı, kan bağışında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti il ve ilçe teşkilatı ile birlikte Van Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğüne gelerek kan bağışında bulundu. Burada bir açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Kızılayın; Türkiye ve dünyada kan bağışı konusunda muazzam bir performans sergilediğini belirtti. Kızılay Haftası nedeniyle AK Parti il ve ilçe teşkilatları olarak hem kan bağışına destek vermek hem de toplumun duyarlı olmasını sağlamak amacıyla Kızılay Bağış Merkezine geldiklerini ifade eden Soğanda, “Kızılayın 15 Temmuz’da yaralılara muazzam bir şekilde kan desteğinde bulundu. Yine depremde bütün mağdurlara ve bütün depremzedelere yetişti. Özellikle Ortadoğu’da, Irak’ta, Suriye’de, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde Kızılayımız her anlamda görevine hazır oldu. Bu anlamda Kızılay, dünyanın en fazla performans gösteren kuruluşudur. Ben bu konuda özellikle Kızılayı kutluyor, Kızılay Haftası nedeniyle de bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Şu anda biz camia olarak buradayız ve hep birlikte kan vereceğiz. Sayın Başbakanımızın dediği gibi onlar 15 Temmuz’da can verdiler, biz de kanımızı vereceğiz” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi özgökçe ise, bir canı kurtarabilmek adına, ihtiyaç duyulan o kanın özellikle tedarik edilmesi adına canla başla yapılan bütün faaliyetleri desteklediklerini vurgulayarak, “Özellikle kan grupları noktasında insanlarımızın bazı kan gruplarına ihtiyacı vardır. Bu grupların özellikle ön plana çıkması lazım ve bunların da gönüllü olarak sürekli kan merkezimizi ziyaret etmeleri lazım. Yine lösemi hastalarımız için kanın içerisindeki diğer bileşenlere de ihtiyaç oluyor. Gerek trombositler olsun gerek kanla ilgili diğer hücreler olsun, onlarında sağlanması lazım. Bu kapsamda düzenli olarak üç ayda bir verilen kan, hem kan ihtiyacımızın giderilmesi hem de insan sağlığı açsından da daha dinç olması adına da önemli bir değerdir. Biz bu kapsamda bu çalışmalarından dolayı Kızılayı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Kızılay Haftasının tüm insanlığa hayırlı olması dilekleri ile başlayan AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran da, “Kan hayattır. Kansız hayat mümkün değil. Biz kadın kolları olarak buradayız. Anne şefkatiyle 18 yaşını doldurmuş bütün hanım kardeşlerimi kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Partinin kan bağışına gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir ise, “Kanın kaynağı insandır. Kan başka bir yerden elde edilmediği gibi insandan insana hayat veren bir sıvıdır. AK Parti il ve ilçe teşkilatının buraya gelerek kan vermeleri, biz gönüllü çalışanlara güç vermiştir. Onlar adım attı bize koşmak gerekiyor. Ben bütün çalışanlar adına, bu duyarlı davranışlarından ötürü kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem