3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna

Sağlık 2.12.2019 14:23:27 0
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Tarih: 01.01.0001 00:00

BM'nin engellilik alanında uzun yıllardır devam eden çalışmalarının bir ürünü olan, 2006 yılında kabul edilen Engelli Bireylerin Haklarına Dair Sözleşme, engelli bireylerin haklarının ve refahının gelişmesine ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin ve ayrıca Sendai Afet Riskini Azaltma Çerçevesi, İnsani Eylemde Engelli Bireylerin Dahil Edilmesi Şartı, Yeni Kentsel Gündem ve Kalkınma için Finansman Hakkında Addis Ababa Eylem Gündemi gibi diğer uluslararası kalkınma taahhütlerinin  uygulanmasına katkıda bulundu.

2018 Tema: Engelli kişileri güçlendirmek ve kapsayıcılığı ve eşitliği sağlamak

Bu yılın teması, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi kapsamında kapsayıcı, adil ve sürdürülebilir bir kalkınma için engelli bireylerin güçlendirilmesine odaklanıyor. 2030 Gündemi “kimseyi geride bırakma” sözü veriyor. Engelli kişiler, hem faydalanıcılar hem de değişimin aracıları olarak, süreci kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmaya doğru hızlı bir şekilde izleyebilir ve afet riskini azaltma ve insani eylem ve kentsel gelişim bağlamında da dahil olmak üzere herkes için dirençli toplumu destekleyebilir. Hükümetler, engelli bireyler ve temsilci örgütleri, akademik kurumlar ve özel sektörün Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG'ler) için bir “ekip” olarak çalışması gerekmektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem