23 yıl sonra dünyaya iki gözüyle baktı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Salih Akkuş’un göz kapağı düşüklüğü nedeniyle doğuştan kapalı olan sol gözü, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla açıldı.

Sağlık 25.04.2019 18:50:39 0
23 yıl sonra dünyaya iki gözüyle baktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.04.2019 18:50

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Salih Akkuş’un göz kapağı düşüklüğü nedeniyle doğuştan kapalı olan sol gözü, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla açıldı.

Tatvan ilçesine bağlı Çanakdüzü köyünde ikamet eden Salih Akkuş’un sol göz kapağı doğduğu günden beri kapalıydı. Göz kapağı düşüklüğü nedeniyle doğuştan sol gözü kapalı olan 23 yaşındaki Akkuş, tedavi için başvurduğu Tatvan Devlet Hastanesinde sağlığına kavuştu. Salih Akkuş, gerçekleştirilen başarılı operasyon sayesinde 23 sonra ilk kez iki gözüyle görmeye başladı. Yapılan başarılı ameliyat sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Erdinç Eren, başarılı ameliyat ve tedavilerle bölgeye iyi bir sağlık hizmet sunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Hastanede yeni bir başarılı ameliyat daha gerçekleştirdiklerini kaydeden Başhekim Eren, “23 yaşında genç bir hasta bize başvurdu. Doğuştan beri sol göz kapağının düşüklüğü sebebiyle bir gözünü hiç kullanamıyordu ve o gözü hiç görmüyordu. Hatta bu sebeple engelli olarak eğitim öğretim görmüş, askerlikten muafiyet almış. Bu hastamızın daha önce başvurduğu merkezlerde ameliyat planlanmamış. En son bizim göz hastalıkları polikliniğimize başvurdu. Göz doktorumuz ve plastik cerrahi doktorumuz hastamız için ameliyat planladı. Bölgede ilk kez yapılan, bacaktan alınan deri ile göz kapağı düşüklüğü ameliyatı gerçekleştirildi. Bu deri parçasının göz kapağı iç kısmına yerleştirilmesiyle hastanın görme şuuru ortadan kaldırılmış oldu. Ameliyat çok şükür başarılı geçti ve hastamızın durumu gayet iyi. Görme fonksiyonları düzeldi ve şuanda her iki gözünü de kullanabiliyor. Hastanemizde ve bölgemizde bu şekil ilk defa gerçekleştirilen ameliyatlar ve tedavilerin olması bizi çok mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra da daha güzel işlemler ve daha ileri tekniklerle, daha başarılı ameliyatlar ve tedaviler gerçekleştirmeyi umut ediyoruz” dedi.

Ameliyatı, Plastik ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Mehmet Emin Atlı ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Düşünür, “Hastamız göz kapaklığı düşüklüğü şikayetiyle bize geldi. Plastik Cerrahi Uzmanı Mehmet Emin Atlı ile birlikte yaptığımız değerlendirmede bu ameliyatı seçtik. Bacağından aldığımız doku ile göz kapağını biraz yukarıya kaldırdık. Ameliyat başarılı geçti ve şuan iki gözü görüyor. İnşallah bundan sonra böyle gözü açık bir şekilde hayatına daha güzel devam edecek. Hastamızın sağlık durumu iyi ve takiplerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Çocuğunun doğuştan beri bir gözünün kapalı olduğunu ve görmede çok sorun yaşadığını ifade eden baba Bedrettin Akkuş ise, “Tatvan ilçesine bağlı Çanakdüzü köyünden buraya geldik. Çocuğumun sol gözü doğuştan beri kapalıydı, göz kapağı açılmıyordu ve bir gözü görmüyordu. Bu nedenle askere alınmadı ve bugüne kadar da hiçbir ameliyat yapılmadı. Çocuğumu buraya getirdim, Allah razı olsun buradaki doktorlar çok ilgilendiler ve bu ameliyatı yaptılar. Şuan iki gözü de görüyor, çocuğum çok mutlu ve ben de çok memnunum” diye konuştu.

Bir gözü kapalı olarak doğan ve 23 yıl sonra yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuşan Salih Akkuş da, göz kapağı açılmadığı için etrafı göremediğini, şuan etrafa rahat bir şekilde bakabildiğini, bir gözünün biraz bulanık gördüğünü ve kısa sürede daha iyi görebileceğini umut ettiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ