Milletvekili Erol: 'Önceliğimiz devlet geleneklerine ve liyakatlarına sahip çıkmaktır'

Politika 22.09.2018 13:13:48 0
Milletvekili Erol:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.09.2018 13:13
Birinci önceliklerinin devlet geleneklerine ve liyakatlarına sahip çıkmak olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, daha sonra partinin politikalarına sahip çıkmak olduğunu söyledi.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İhlas Haber Ajansı Elazığ Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Halil İbrahim Varlı ve muhabirlerle bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Erol, açıklamalarda bulundu.
Elazığ’daki vatandaşların kendisine karşı olan sevgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren Erol, “Vatandaşın içine girince ve onlardan biri olduğunu hissettirince seni sahipleniyorlar. Elazığ’da bize oy veren vermeyen herkesin gönlünü açtığını ve sahiplendiğini görüyorum. Asıl başarı hikayesi de budur. Mesele seçilmek değil. Önemli olan o insanların gönlüne girebilmektir. Sizi siyaseten tercih edebilirler veya etmeyebilirler. Ama sizin davranışlarınızı, siyaset dilinizi, üslubunuzu ve duruşunuzu takdir etmeleri, seçilmiş olmaktan daha önemli. Ben hep onu söylüyorum. Elazığ’dan milletvekili seçilip Gazi Caddesi’nde yürüyemeyecek hale gelmektense, milletvekili olmadan Gazi Caddesi’nde başı dik, herkese selam vererek yürümeyi, sohbet etmeyi ve selamlaşmayı daha önemli görüyorum. Bunu Elazığ’da gerçekleştirdiğimizi de sokağa çıktığım zaman hissediyorum” dedi.

"Biz Elazığ siyasetine farklılık getirdik"
Elazığ siyasetine farklılık getirdiğini vurgulayan Milletvekili Erol, “Bugüne kadar tek partiden milletvekili seçilince, bir başka partiden milletvekilinin davranışının ne olduğunu, ne olması gerektiğini, milletvekilinin sorumlulukları konusunda halkımız bilinçli değilmiş. Bu geçmiş dönemde kalan bir alışkanlıktan kaynaklı. Ama şimdi biz bir farklılık oluşturunca, vatandaşın içerisinde olmamız, sorunları gündemimize getirmemiz, ulusal sorunlarla ilgili ulusal kanallarda programlara çıkmamız ile AK Parti’nin 4 milletvekili ile ilgili de vatandaşın bir beklenti içerisine girdiğini ve sorgulamanın başladığını görüyorum. Bu da Elazığ siyaseti açısından son derece önemli. Hepimizin bir siyasi kimliği var. Hepimiz bir siyasi partiden geliyoruz ama bizim birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz, önce devlet geleneklerine ve liyakatlarına sahip çıkmaktır. Sonra partimizin politikalarına sahip çıkmak diye düşünüyorum. Bunun geçmişte birçok örneği var" ifadelerini kullandı.

"Krizler ekonomik ve kamu tedbirleriyle aşılmış, yine aşılabilir"
Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erol, “Türkiye’de birinci derece bir ekonomik kiriz yok. Aslında bir yönetim krizi var. Bir ülkede ekonomik kriz olabilir. Dünyanın birçok ülkesinde dönem dönem ekonomik krizler yaşanmıştır. Ekonomik ve kamu tedbirleri ile bunlar aşmışlardır, yine aşılabilir. Ama bir devlet geleneği liyakatı bozulursa, tehlike orada başlar. Burada birinci öncelik siyaset kurumunun önce devlet geleneklerini korumak olmalı. Şu anda Türkiye’de siyasallaşan bir devlet yapısı ve parti devletine dönen bir süreç var. Bu tehlikelidir. Devletin hafızası devletin bürokratlarıdır. Siyasetçiler geçicidir. Dönem dönem herkes hükümet olabilir. Hükümet olan partiler devleti yönetir ama devlet kalıcıdır. Devletin hafızası da devletin bürokratlarıdır. Devletin bürokratları da siyasi referanslara göre değil, devletin liyakat esaslarına ve yeterliliklerine göre değerlendirilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ