Meclis ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi için mesai yapacak

Düzenlemeye göre, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları, elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek.

Politika 11.04.2021 12:44:30 0
Meclis ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi için mesai yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2021 12:44

TBMM (AA) - TBMM'de, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

TBMM Genel Kurulunda, 13 Nisan Salı günü, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Düzenlemeye göre, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları, elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek.

Artırmaya iştirak edeceklerden, menkul mala biçilen değerin yüzde 5'i nispetinde para, teminat olarak alınacak.

Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde, 2021 yılı mart ayında hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlardan halihazırda uygulanmakta olan nakdi ücret desteğinden faydalanmayanlara, 2021 yılı nisan ve mayıs aylarına ilişkin olarak, ücretsiz izne ayrıldıkları dönem için, günlük 50 lira ödeme yapılacak. Halihazırda nakdi ücret desteği alan kişiler için de destek tutarı 50 liraya çıkarılacak.

Kurumlar vergisi 2021'de yüzde 25, 2022'de yüzde 23 oranında uygulanacak. Tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.

Komisyonlar

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, salı ve çarşamba günü toplanacak. Komisyonun salı günkü toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sunum yapacak.

Komisyonun çarşamba günkü toplantısında ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut ile Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz sunum gerçekleştirecek.

TBMM Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Alt Komisyonu, çarşamba günü toplanacak. Komisyon, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) verdiği tavsiye kararlarına uymayan/uyamayan ya da KDK'nin istediği bilgi ve belge taleplerine olumlu yaklaşmayan kurum temsilcileri ile KDK'nin verdiği tavsiye kararlarına uyum oranı yüksek olan kurum temsilcilerini dinleyecek.

Bu arada siyasi partilerin haftalık olağan grup toplantıları da yapılacak.

Muhabir: Sinan Uslu

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ