Ilıcalı, 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylık için Pakistan üyelerinden destek istedi

Politika 27.10.2017 11:10:01 0
Ilıcalı, 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylık için Pakistan üyelerinden destek istedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TBMM Bayındırlık, İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonununu ziyaret eden Pakistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olan Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammad Pervaiz Malik’ten Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına Adaylığı hususunda destek istedi.
Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammad Pervaiz Malik ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonunu ziyaret ettiler. Pakistan Dostluk Grubunun ziyaretleri kapsamında düzenlenen toplantıda söz alan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pakistan’ın uluslararası olimpiyat komitesinde üyelerinin olduğunu belirtip Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına Adaylığı hususunda destek istedi. Ilıcalı, Pakistanlı heyetin kış olimpiyatlarına desteklerinin, Dostluk Grubunu ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek "Seçim bölgem Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları adayı. Dünyadaki en büyük spor organizasyonlarında, uluslararası komitede Pakistan’ın üyeleri olduğunu biliyoruz. Erzurum daha önce UNIVERSIAD ve EYOF gibi uluslararası iki olimpiyatı başarıyla gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylığımızı Erzurum’dan tüm dünyaya ilan etti. 2026 Kış Olimpiyatına aday belirleme süreci başladı. Bu süreçte Pakistan’dan Bakanımızın şahsında üyelerin şahsından destek bekliyoruz." dedi.
Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammad Pervaiz Malik ve beraberindeki heyet Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatları Adaylığına tam destek vereceklerini belirterek bu konuyu Dostluk Grubunun Pakistan Büyükelçiliğine yazı ile iletmelerinin faydalı olacağını, bu şekilde Pakistan Büyükelçiliğinin bu hususu Pakistan’daki ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacığını dile getirdi. Milletvekili Ilıcalı, Bakan Malik’in açıklamalarının ardından "Dostluğun somut karşılığını gösterdiği için Bakanıma ve vekilime sonsuz teşekkür ediyorum." diye belirtti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem