İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: “İlk sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor”

İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Politika 21.11.2020 11:55:44 0
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: “İlk sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2020 11:55

İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Erzurum Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ile birlikte Kars Valiliğini ziyaret eden Ersoy’u Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve tören mangası karşıladı.

Valilik Makamına geçen Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, burada valilik şeref defterini imzaladı.

Bir süre Valilik makamında kalan İçişleri bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, valilik çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlarımızın bu bulaştan en az zararla korunabilmeleri için her türlü tedbirleri alacaklarını ifade eden Ersoy, “Sürece baktığımız zaman devletimiz Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri, Cumhurbaşkanlığı kabinemizin ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığımızca gerekli düzenlemeleri yaparak, bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Hangi aşamada neye ihtiyaç duyulursa, hem üretimin aksamaması, hem kamu düzeninin ve kamu hizmetlerinin aksamaması, hem de vatandaşlarımızın bu bulaştan en az zararla korunabilmeleri maksadıyla her türlü tedbir alınmaya devam ediyor” dedi.

“Dünya’nın her köşesinde vaka sayılarında artış var”

Dünya’nın her köşesinde vaka sayılarında artış gözlendiğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, “Bugün bu tedbirlere ne kadar çok uyarsak, devletimizin yaptığı çağrılara ne kadar çok uyarsak, her şeyden önce başkalarına karşı saygımızı o derece göstermiş oluruz. Toplum olarak hep birlikte kurallara uymayı ve kendimizi korumayı, başka kardeşlerimize zarar vermemeyi ilke edinmediğimiz sürece kısıtlamaların devam etmesi doğal olarak kaçınılamaz olur. Biz bireysel anlamda tedbirlerimizi, önlemlerimizi ne kadar çok alır, ne kadar az vatandaşımızı hastanelere gitmesini sağlayabilirsek, bu kısıtlamalardan da yeterince çabuk kurtuluruz. Ama bugün için dünyanın her köşesinde en şiddetli bir şekilde vaka sayılarındaki artış devam ediyorken, bunları görmezden gelmek, duyarsız kalmak, zaten beklenemezdi” diye konuştu.

“İlk sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor”

İlk sokağa çıkma yasağının bu akşam saat 20.00’de başlayacağına dikkat çeken Ersoy, “Bugün için de ihtiyaç duyulan tedbirler ve bugün ki koşullarda, önceki gün açıklandı. Dün akşam saat 20.00 itibariyle uygulamaya geçti. İlk sokağa çıkma yasağı uygulamasını da bu akşam saat 20.00’de başlatacağız. Bütün milletimizi bu beladan en az zararla, bu salgından en az zararla kurtulması temenni ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza daha ağır yaptırımlarla yada uygulamalarla karşılaşmamaları için hayatın olağan akışına biran evvel dönebilmemiz için tedbirlere uymalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ersoy, daha sonra sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ersoy, Kars’taki ziyaretlerinin ardından Iğdır’a geçecek.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ