İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: “İlk sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor”

İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Politika 21.11.2020 11:55:44 0
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: “İlk sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2020 11:55

İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a geldi.

Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Erzurum Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ile birlikte Kars Valiliğini ziyaret eden Ersoy’u Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve tören mangası karşıladı.

Valilik Makamına geçen Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, burada valilik şeref defterini imzaladı.

Bir süre Valilik makamında kalan İçişleri bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, valilik çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlarımızın bu bulaştan en az zararla korunabilmeleri için her türlü tedbirleri alacaklarını ifade eden Ersoy, “Sürece baktığımız zaman devletimiz Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri, Cumhurbaşkanlığı kabinemizin ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığımızca gerekli düzenlemeleri yaparak, bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Hangi aşamada neye ihtiyaç duyulursa, hem üretimin aksamaması, hem kamu düzeninin ve kamu hizmetlerinin aksamaması, hem de vatandaşlarımızın bu bulaştan en az zararla korunabilmeleri maksadıyla her türlü tedbir alınmaya devam ediyor” dedi.

“Dünya’nın her köşesinde vaka sayılarında artış var”

Dünya’nın her köşesinde vaka sayılarında artış gözlendiğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, “Bugün bu tedbirlere ne kadar çok uyarsak, devletimizin yaptığı çağrılara ne kadar çok uyarsak, her şeyden önce başkalarına karşı saygımızı o derece göstermiş oluruz. Toplum olarak hep birlikte kurallara uymayı ve kendimizi korumayı, başka kardeşlerimize zarar vermemeyi ilke edinmediğimiz sürece kısıtlamaların devam etmesi doğal olarak kaçınılamaz olur. Biz bireysel anlamda tedbirlerimizi, önlemlerimizi ne kadar çok alır, ne kadar az vatandaşımızı hastanelere gitmesini sağlayabilirsek, bu kısıtlamalardan da yeterince çabuk kurtuluruz. Ama bugün için dünyanın her köşesinde en şiddetli bir şekilde vaka sayılarındaki artış devam ediyorken, bunları görmezden gelmek, duyarsız kalmak, zaten beklenemezdi” diye konuştu.

“İlk sokağa çıkma yasağı bu akşam başlıyor”

İlk sokağa çıkma yasağının bu akşam saat 20.00’de başlayacağına dikkat çeken Ersoy, “Bugün için de ihtiyaç duyulan tedbirler ve bugün ki koşullarda, önceki gün açıklandı. Dün akşam saat 20.00 itibariyle uygulamaya geçti. İlk sokağa çıkma yasağı uygulamasını da bu akşam saat 20.00’de başlatacağız. Bütün milletimizi bu beladan en az zararla, bu salgından en az zararla kurtulması temenni ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza daha ağır yaptırımlarla yada uygulamalarla karşılaşmamaları için hayatın olağan akışına biran evvel dönebilmemiz için tedbirlere uymalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ersoy, daha sonra sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ersoy, Kars’taki ziyaretlerinin ardından Iğdır’a geçecek.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ