HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı var"

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni bir anayasa için meclis dışındaki tüm partilerin sürece katkı sunması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin acilen yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı var” dedi.

Politika 9.10.2021 18:43:15 0
HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı var"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2021 18:43

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni bir anayasa için meclis dışındaki tüm partilerin sürece katkı sunması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin acilen yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı var” dedi.

Parti çalışmaları kapsamında Malatya’ya gelen HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni bir anayasanın yapılması yönündeki açıklamalara değinen Yapıcıoğlu, tüm partilerin gündeminde bu konunun olmasına rağmen bir araya gelinemediğini dile getirdi. Yapıcıoğlu, “Bazı partiler mevcut başkanlık sisteminin kırmızı çizgileri olduğunu, bazıları da güçlendirilmiş parlamenter sistemin gelmesini istiyor. Ama unutulmaması gereken şu ki, eğer bu memlekette yeniden parlamenter sisteme geri dönecekse de bu anayasa değişikliği ile mümkündür. Cumhurbaşkanı kendi taslaklarının hazır olduğunu, meclisteki diğer partilerin de bu konuda hazırlık yapmasını istedi. Biz de diyoruz ki, anayasa yapmak eğer bütün toplumun işi ise, eğer anayasalar toplumsal sözleşme ise meclis dışındaki muhalefet partileri de bu sürece katkı vermelidir. Biz HÜDAPAR olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Yeni bir anayasa için toplumun farklı kesimlerinin bir masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Elbette ki herkesin bir kırmızı çizgisi olabilir. Ama nu kırmızı çizgiler masanın üstüne konmamalı, herkesin cebinde dursun, bir araya gelinip ortak bir notada buluşulabilirse bu memleketi 40 yıldır yöneten darbe anayasasından kurtaralım, acilen Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ