Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay İsviçre'de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Başkanı Maria Fernanda Espinosa Garces ile görüştü.

Politika 10.06.2019 15:28:25 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay İsviçre
Tarih: 01.01.0001 00:00

ANKARA (AA) - Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 30 ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı 108. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak üzere Cenevre'de bulunan Oktay, konferans marjında heyetler arası görüşmeler gerçekleştiriyor.

Oktay, BM Cenevre Ofisi'nde BM Genel Kurulu Başkanı Maria Fernanda Espinosa Garces ile bir araya geldi.

Görüşmede, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Sadık Aslan da yer aldı.

Görüşmede, Türkiye ve BM arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine ilişkin hususlar ele alındı.

Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine desteğinin vurgulandığı görüşmede, BM Teknoloji Bankasının önemi, BM reformu çalışmaları ve İstanbul'da açılacak BM Gençlik Merkezi çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Oktay, Nepal Başbakanı Sharma Oli ile görüştü

108. Uluslararası Çalışma Konferansı için Cenevre'de bulunan Oktay, konferans marjında heyetler arası görüşmeler gerçekleştiriyor.

Oktay, BM Cenevre Ofisi'nde Nepal Başbakanı Sharma Oli ile bir araya geldi. Görüşmede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Sadık Aslan da yer aldı.

Türkiye-Nepal ilişkilerinin güçlendirilmesi için atılacak adımların değerlendirildiği görüşmede, iki ülkenin karşılıklı büyükelçilikler açması ve bu yönde çalışmaların başlatılması konusunda prensip kararı alındı.

İki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak anlaşmaların bir an önce imzalanması yönünde mutabık kalınan görüşmede, savunma sanayi ile turizmde iş birliklerinin geliştirilmesi ele alındı.

Görüşmede, Türkiye'nin FETÖ ile mücadeledeki hassasiyeti muhataplara iletildi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem