CHP'nin itirazı üzerine İstanbul'da oy sayımı durduruldu

İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi'nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulu oy sayımını durdurdu.

Politika 3.04.2019 02:00:54 0
CHP'nin itirazı üzerine İstanbul'da oy sayımı durduruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti İstanbul'da oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurullarına itirazda bulunmuştu. İtiraz üzerine bazı ilçelerde oyların yeniden sayılmasına karar verilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi oyların yeniden sayılması kararına itiraz etti. CHP'nin İtirazı üzerine İl Seçim kurulu oy sayımını tedbiren durdurma kararı aldı. 

CHP SEÇİMLERDEKİ HİLENİN ORTAYA ÇIKMASINDAN MI KORKUYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan seçimde bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiası üzerine AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Bağcılar İlçe Başkanlığı, Bağcılar'daki ilçe Seçim Kurulu'na oyların yeniden sayımına ilişkin başvuru yapmıştı.

Bağcılar İlçe Seçim Kurulu, şaibe olduğu kaydedilen sandıkları yeniden açtı ve yeniden sayım yaptı. Sandık sonuç tutanakları ve sayım döküm cetvelleri ile oy torbaları incelendi.

AK PARTİ'NİN OYLARI BİN 304 ARTTI!

İnceleme sonucu skandal hatalar yapıldığı belirlendi. Maddi hatalar tespit edildi. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki çok sayıda oyunun eksik yazıldığı wnlaşıldı. Bunun üzerine AK Parti'nin oyları bu ilçede yaklaşık 1304 arttı. AK Parti'nin oylarının başka partlere yazıldığı anlaşıldı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANMIŞTI
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin İstanbul'da 7 ilçede oyların yeniden sayımının durdurulması konusunu görüşmek üzere toplandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, YSK, İstanbul'daki itirazları görüşmek üzere toplandı.

AK Parti'nin başvurusu üzerine Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verilmişti.

CHP'nin bu kararlara karşı yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul İl Seçim Kurulu ise CHP'nin, ''yeniden oy sayımının tedbiren durdurulmasına'' ilişkin talebini kabul ederek, sayımın tedbiren durdurulmasına karar vermişti.

Kararda, itiraz üzerine yeniden sayım yapılıp yapılmaması, sadece geçersiz oyların ya da sayım sırasında itiraza uğraması sebebiyle geçerli sayılan oyların sayılması hakkında ilçe seçim kurulları tarafından karar verilip, bu karar itiraz edilmeksizin veya itiraz üzerine ilgili merci tarafından verilecek kararlarla ilçe seçim kurulu kararının kesinleşmesinden sonra yeniden sayım yapılması ya da kısmi olarak sadece geçersiz oyların sayımının veya sayım sırasında itiraz üzerine geçerli sayılan oyların yeniden sayılması işlemlerinin yapılabileceği belirtilmişti.

YSK'nın, itiraz üzerine İstanbul İl Seçim Kurulunun bu kararını görüştüğü öğrenildi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem