Bakan Tüfenkci: 'Bu zor coğrafyada güçlü yönetimlere ve güçlü liderlere ihtiyaç var'

Politika 6.04.2017 13:50:09 0
Bakan Tüfenkci:
Tarih: 01.01.0001 00:00
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Vatan topraklarını korumak adına mücadelemiz devam ediyor. Bizler, mazlumların sesi olmak için daha güçlü olmak zorundayız, bunu sağlamak adına bedel ödüyoruz, şehitler veriyoruz. Bizler şunu biliyoruz; bu coğrafyada güçlü olmamız lazım. Güçlü yönetimlerin ve güçlü liderlerin olması gerekiyor” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Sütlüce Mahallesi Muhtar Evi ile Yeşilyurt Belediyesi katkılarıyla Şehit Özel Harekat Polisi Seracettin Kılınç’ın ailesi tarafından yaptırılan Şehit Seracettin Kılınç Kız Kur’an Kursu açılış töreniyle hizmete girdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Adıyaman Müftüsü M. Ali Öztürkçü, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Şehit Polis Memuru Seracettin Kılınç’ın ailesi ve yakınları, muhtarlar ile mahalle sakinleri katıldı.
Açılış töreni öncesinde Türkiye’nin varlığı, bağımsızlığı ve özgürlüğü ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

“Yeşilyurt Belediyemizin gayretlerini takdirle karşılıyoruz”
Sütlüce Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin, Şehit Seracettin Kılınç Kız Kur’an Kursu ile Muhtar Evi’nin mahallelerine kazandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu güzel eserleri yapan, yaptıran, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yeşilyurt Belediyesinin gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Sütlüce mahallemizin birtakım eksiklerinin de el birliği ile çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Bizler 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrıya nasıl evet diyerek meydanlara indiysek bugünde aynı şekilde memleketimizin saadeti, huzuru ve istikrarı için yine evet diyoruz” dedi.

“Türkiye’yi şehitler ve şehit kanları koruyor”
Şehit Polis Memuru Seracettin Kılınç’ın ailesi adına konuşan amca Mustafa Kılınç ise Türkiye’yi şehit ve şehit kanlarının koruduğunu söyledi. Aile olarak yaşadıkları zor ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olan herkese teşekkürlerini sunan Kılınç, “Aile olarak bugün büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Acıyı yaşadığımız ilk günden beri ailemizi hiç yalnız bırakmadınız, hep yanımızda oldunuz. Yeşilyurt Belediyemiz başta olmak üzere kurum ve kuruluşların yetkilileri sürekli yanımızda oldular, acımızı paylaştılar. Yüce Allah hepinizden razı olsun. Şehit ailesi olduğumuz için büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Bir ülkenin her tarafı şehit kanlarıyla bezenmişse o ülke kurtuluşa çok yakındır ve o ülkeyi şehitler koruyor demektir. Türkiye’yi koruyan şehitler ve şehit kanlarıdır. Memleketimizin her tarafında parklarda, sokaklarda ve binalarda şehitlerimizin isimlerini görebilirsiniz. Bu ülke büyük bir başarıya ve muvaffakiyete çok yakındır. Bizi yalnız bırakmayan başta Bakanımız olmak üzere hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Vatanı vatan yapan şehitlerdir, şehit kanlarıdır”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Şehit Polis Memurumuz Seracettin Kılınç’ın adının verildiği Kız Kur’an Kursu ile Sütlüce Muhtar Evi’nin açılışında bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız başta olmak üzere Adıyaman Valimize ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Vatanı vatan yapan şehitlerdir. Al bayrağımızın renginde şehitlerimizin kanı vardır. Ülkemizin her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmıştır, bu topraklarda o şekliyle bize vatan olmuştur. Şehit Seracettin Kılınç kardeşimizin şahadetini Rabbim kabul eylesin. Onun şehitlik nuru ve ışığından faydalanmamızı Cenabı Allah nasip etsin. Şehit Seracettin Kılınç başta olmak üzere ülkemizin varlığı, bağımsızlığı ve egemenliği için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

“Sütlüceli hemşehrilerimiz güçlü ve yeni Türkiye’den yana olmuştur”
Şehit Seracettin Kılınç Kız Kur’an Kursu ile Sütlüce Muhtar Evi’nin hizmete girmesinden duydukları memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Muhtar Evimiz ile Kız Kur’an Kursumuzun bulunduğu alanı mahalle sakinlerimiz için değerlendirmek istedik. Öncelikle Muhtar Evimizi tamamladık. Seracattin Kılınç kardeşimizin şehadetinden sonra babası Mehmet Abi, oğlunun anısına Kız Kur’an Kursu yapmak istediğini bize bildirdi. Şehit ailesiyle yaptığımız istişarelerden sonra buranın uygun olacağına karar verildi. Cenabı Allah, şehit ailemiz ve Sütlüce Mahalle sakinlerimizden razı olsun. Çok kısa bir süre içerisinde Kız Kur’an Kursunun yapımını tamamladılar. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta arsanın çevre düzenlenmesi ve diğer eksikliklerini üstlendik. Muhtar Evi ile Kız Kur’an kursumuzu bütünleştirerek hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz. Sütlüceli kardeşlerimiz her zaman yeni Türkiye’den, büyük Türkiye’den güçlü Türkiye’den, bağımsız Türkiye’den yana olmuştur. Haktan ve iyilikten yana sergiledikleri duruş takdire şayandır” dedi.
Belediye Başkanı Polat, Şehit Seracettin Kılınç Kız Kur’an Kursu’nun ilçede yapılan bir yarışmada birinci olduğunu, bu yarışmaya katılan Şehit Seracettin Kılınç’ın nişanlısının da dereceye girmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Şehidimiz 15 Temmuz gecesi milletin direnişine destek verdi”
Şehit Polis Memuru Seracettin Kılınç’ın 15 Temmuz gecesi darbeye karşı devletinin ve milletinin yanında dimdik durduğunu ifade eden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Adıyaman’da aslanlar gibi hizmet veren, boyuyla posuyla, ahlakıyla bizim arzuladığımız örnek Asımın Neslinin bir ferdi olan, çok erken yaşta ebediyete intikal eden şehit kardeşimiz Seracettin Kılınç’a Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum. Adıyaman’a verdiği hizmetlerden dolayı Cenabı Allah şehidimizden razı olsun, mekânı cennet olsun. 15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece, kime güveneceğimizi bilmediğiniz o anlarda Şehit Seracettin Kılınç kardeşimiz devletimizin temsilcilerinin yanında darbeye karşı dimdik durmuş, devletin yetkililerini korumuş, milletin direnişine destek vermiştir. Şehidimizin hasretini ve özlemini ömür boyu yaşayacağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar bedel ödeyen, büyük fedakarlık yapan, şehit veren başka bir devlet ve millet göremezsiniz. Bizleri bir, beraber ve güçlü kılan, dünyanın bütün şer güçlerinin bu aziz milletin üzerine her türlü hilesiyle, fitnesiyle yüklenmiş olmasına rağmen dimdik bu coğrafyada durabilmenin hikmeti, aziz şehitlerimizin akıttıkları kanların hatırasına Cenabı Allah bizlere lütfettiği o direnç ruhudur” dedi.

“Tüm şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise “Türkiye’nin varlığı, bağımsızlığı ve özgürlüğü için şehitlik şerbeti içen asker, polis ve sivil vatandaşlarımızdan Cenabı Allah razı olsun, mekanları cennet olsun, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar nasip etsin” dedi.
Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın çok kolay olmadığını hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Bu coğrafyayı korumanın bir bedeli var, biz bu bedeli her zaman ödemeye hazır bir millet olarak sürekli mücadele ettik, koşturduk ve çalıştık. Bu vatan için şehitlik şerbeti içmekten hiçbir zaman geri durmadık. Bu toprakların mayası, bu toprakların yetiştirdiği insanlar, bu topraklara can veren sizler dualarla, annelerimizin yetiştirdiği evlatların vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, ezan sevgisiyle ve Rabbimizin rızası için her daim vatanımız için canımızı vermeye hazırız. İki gün önce terör örgütleriyle girilen çatışmada üç askerimiz şehitlik şerbeti içti. Bu mücadele sürüyor, sürmeye devam edecek. Hak-Batıl mücadelesi olarak sürüyor, bu toprakları korumak adına sürüyor, bizler inancımızın değerlerini korumak adına vatanımızın her karış toprağını korumak adına şehitler vermeye devam ediyoruz. Bizler şunu biliyoruz ki; bu coğrafyada güçlü olmamız lazım. Güçlü yönetimlerin ve güçlü liderlerin olması gerekiyor” diye konuştu.
Güçlü Türkiye için 16 Nisan referandumunun büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, “İnşallah sizler bu terör örgütlerinin kökünü kazımamız için 16 Nisan’da gereken hassasiyeti gösterirsiniz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber artık terörü ve teröristi sevenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Bizim amacımız; gençlerimize, evlatlarımıza iş bulalım, iş üretimini artıralım, ihracatımızı geliştirelim ve güçlü bir ülke olalım. Eski sistemin hantallığından kurtulmak için, güçlü bir Türkiye için, sözü dinlenen bir ülke için 16 Nisan’da el ele verip, birlik ve beraberlik ruhuyla hep birlikte evet diyelim” diye konuştu.

Açılışa şehit polisin silah arkadaşları da katıldı
Protokol konuşmalarından sonra Adıyaman İl Müftüsü M. Ali Öztürçü tarafından okunan duanın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şehit Seracattin Kılınç’ın babası Mehmet Kılınç ve diğer protokol üyeleri tarafından Şehit Seracettin Kılınç Kız Kur’an Kursu ile Sütlüce Mahallesi Muhtar Evinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış programına katılan şehidin silah arkadaşları da aileyi yalnız bırakmadı.
Açılış törenine katılanlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından akşam yemeği ikram edildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem