Hakkarili Can'ın 'Sen De Yan' albümü çıktı

Magazin 11.12.2018 14:30:22 0
Hakkarili Can
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.12.2018 14:30
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde doğan ve küçük yaştan beri İstanbul’da bulunan ses sanatçısı Sema Can’ın “Sen De Yan” albümü çıktı.
Yıllar önce yerleştikleri İstanbul’da şöhrete kavuşan Hakkarili sanatçılar Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Ersin Korkut, Metin Keçeci, Aydın Aydın ve Deniz Erdoğan gibi birçok erkek sanatçının ardından bu defa da Hakkarili bir kadın sanatçı zirveye ulaşmayı başardı. Ünlü sanatçıların arasına girmeyi başaran genç ses sanatçısı Sema Can, söz ve müziği kendisine ait ve içinde Türkçe ile Kürtçe toplam 5 ayrı eserin yer aldığı “Sen De Yan” adlı albümünün klibini İstanbul’da çekti.
2014 yılında söz ve müziği kendisine ait “Zalim” adlı klibi ile ünlenen genç sanatçı yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ailesi ile birlikte küçük yaşta İstanbul’a yerleşen sanatçı Sema Can’ın birçok beste, şiir ve şarkı sözleri de bulunuyor.
Zirveye yükselmeyi başaran Hakkarili ilk kadın ses sanatçısı olan Sema Can’ın 19 yıldır müzikle uğraştığı belirtildi. İlkokul yıllarından beri beste, şiir yazarlığı yapan Can, kardeşinin desteği ile çıkarttığı “Sen De yan” albümü piyasaya çıktı.
İHA muhabirinin görüştüğü sanatçı Sema Can, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi doğumlu olduğunu belirterek ve yaklaşık 19 yıldır İstanbul’da müzikle uğraştığını söyledi. Can, “Sen De Yan şarkısının söz ve müziği bana ait olup, albümde yer alan Türkçe alt yazılı Tûj Min Durî sözleri ise kardeşim Hilal Can’a aittir. Sen De Yan albümün içinde ‘Ay Dilo, Dağlar, Keçka Gundî’den oluşan 5 eser yer alıyor” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ