Öğrenciler, Ebru sanatı ile stres atıyor

Kültür Sanat 5.03.2018 11:04:07 0
Öğrenciler, Ebru sanatı ile stres atıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Fırat Üniversitesinde (FÜ) açılan Ebru sanatı ile öğrenciler, hem sınav stresinden uzaklaşıyor hemde sanat öğreniyor.
FÜ ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Eğitim Fakültesinde atölyede ebru sanatı kursu açıldı. Öğrenciler, Ebru sanatı hocası Emine Fırat Tuncer eşliğinde, aldıkları kursla hem sınav stresinden uzaklaşıyor hemde sanat öğrenerek boş zamanlarını değerlendiriyor.
Ebru sanatını öğrencilere öğreten Emine Fırat Tuncer, kurslara ilgilinin her geçen gün arttığını aktardı.
Üniversite öğrencilerine hem Ebru sanatını öğretmek hem de boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla bu kursu düzenlediklerini belirten Tuncer, “Buraya gelen öğrencilerimiz yoğun ders ortamlarının dışında boş vakitlerini ebru sanatına gelerek değerlendiriyorlar. Amacımız burada hem öğrencilerimize ebru sanatını öğretmek, hem de sosyal faaliyetlerini daha iyi şekilde değerlendirmeleri konularında onlara yardımcı olabilmek. Burada öğrencilerimiz, içlerinde gelen duygularını ebru sanatına döküyorlar. İlerleyen zamanlarda sergi açmayı planlıyoruz” dedi.
Fırat Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler ise, sınav stresinden uzaklaşmak ve unutulmaya yüz tutmuş Ebru sanatını tanıtmak amacıyla bu kursa geldiklerini aktardı.
Geleneksel Türk sanatının en önemli dalları arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş Ebru sanatının öğrencilere öğretilmesinin önemli bir kültürel etkinlik olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleri dışında sanat alanında da kendilerini geliştirmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Öte yandan FÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün destekleriyle, öğrenciler tarafından yapılan Ebru eserlerini içeren bir kitapçığın baskısı yapıldığı bildirildi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem