'Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela' programına yoğun ilgi

Kültür Sanat 22.09.2018 13:08:41 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.09.2018 13:08
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Muharrem ayı dolayısıyla ’Ehlibeyt Sevgisi ve Kerbela’ adlı program düzenlendi.
16 yıldır geleneksel olarak yapılan “Ehlibeyt Sevgisi ve Kerbela” programının bu yılki konukları şair-yazar Serdar Tuncer, Irak’tan Seyyid Hayder El Musavi ve Sanatçı Ender Balkır oldu.
Girişte aşure ikramının yapıldığı program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.
Malatya Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa yoğun katılım oldu. Alevi dedeleri, birçok kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılım sağladığı programda Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat’a böyle bir organizasyonu tertiplediği için teşekkür eden Hasan Meşeli ve Eşref Doğan, Kerbela’ya giden sürecin tarihi arka planına değinerek Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehadetlerinin netice olduğunu, asıl olanın neticeye götüren sürecin ve süreci hazırlayan zihniyetin deşifre edilmesi olduğunun altını çizdiler. Her iki konuşmacı da Cem olmanın, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin Kerbela’nın ruhunu anlamakla mümkün olacağını dile getirdiler.
Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar da “Ortak sevinçlerimiz olduğu gibi ortak acılarımızda var. Kerbela’yı iyi idrak etmemiz lazım. Birlik ve beraberlik içinde olabilmemiz son nebi Hz. Muhammed’i ve ehlibeytini anlamaya bağlıdır.” ifadelerine yer verdi.
Selamlama konuşması için sahneye çıkan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, günün anlam ve önemine değinerek, hayatın rölantiye alındığında monotonlaştığını, canlı, dinamik, aktif bir yaşam için ısrarcı olunması gerektiğinin altını çizdi.
Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Ender Balkır, türkü ve deyişleriyle Kerbela atmosferini canlandırdı. Şair-yazar Serdar Tuncer, Muharrem ayında yaşananları ve Ehl-i Beyt sevgisini anlattı. Serdar Tuncer’den sonra Irak’tan teşrif eden Seyyid Hayder El Musavi ise mersiyeleriyle salonda bulunanlara Kerbela’yı ve yaşanan zulmü yeniden yaşattı.
İlgiyle izlenen program kayısı takdimi ile son buldu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ