Sultan Ahmet Camii'nin neden 6 minaresi var?

İşte 6 minarenin sizi sarsacak hikayesi, okuduktan sonra vay be diyeceksiniz..

Kültür Sanat 12.02.2019 01:51:48 0
Sultan Ahmet Camii'nin neden 6 minaresi var?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Burada size Aslında Sultanahmet camii’nin neden 6 minareli olduğundan daha çok 6 minaresi ile ilgili bir hikayeyi anlatacağız. Hikaye dediğimize bakmayın bir gerçek. Sultan Ahmet Camii'ne altı minare yapıldıktan sonra, o zamanın din görevlileri Kabe’nin de 6 minaresi olduğunu ve bu yüzden diğer camilerin ondan aşağı olması gerektiğinden dolayı bu minarelerden birinin yıkılması gerektiğini söyler.

Bu padişaha bildirildikten sonra padişah tamamdır der ve minareci başını çağırır. Durumu anlattıktan sonra minarelerden birinin yıkılması gerektiğini söyler. Herkes peki padişahım demesini beklerken, minareci başı bunu yapmayacağını söyler. Ardından kendisine bir süre verilmesini ister.

Neden diye sorulduğunda ise muazzam bir zeka ortaya çıkar. Oradaki konuşmadan bir süre sonra Sultan Ahmet Caminin bir minaresi yıkılmaz, fakat Mekke’ye gidip Kabe’ye bir minare daha yapılır.

İşte bu ibret çıkarmak isteyenler için muazzam bir olaydır. Her zaman bir şeyleri yenilemek demek, bir şeyleri yok edip sıfırdan başlamak demek değildir. Ya da birilerinin doğru söylemesi demek, onların sana gösterdiği yolun da doğru olacağı anlamına gelmez.

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem