İki arkadaş sosyal medyada 'iyilik' için seferber oldu

Aydın'da iki arkadaşın '365 gün iyilik' adıyla kurdukları sayfa aracılığıyla, 2 yılda yardıma muhtaç yaklaşık bin 500 kişiye ulaşıldı.

Kültür Sanat 8.09.2019 17:05:05 0
İki arkadaş sosyal medyada
Tarih: 01.01.0001 00:00

AYDIN (AA) - Aydın'da iki arkadaşın sosyal medyada "365 gün iyilik" adıyla kurdukları sayfa aracılığıyla, aralarında kimsesiz, yardıma muhtaç, öğrenci, yaşlı, kadın ve engellilerin de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişiye ulaşıldı.

Efeler ilçesinde kendi imkanlarıyla insanlara yardım eden Nihan Kırovalı, 2 yıl önce daha fazla insana ulaşma düşüncesiyle Söke'de yaşayan yardımsever arkadaşı Dilek Kanar'la birlikte hareket etmeye karar verdi.

Bir araya gelen ikili, "365 gün iyilik" adıyla sosyal medyada sayfa açtı. Yardıma muhtaç insanları tespit eden iki arkadaş, sosyal medyadan bu kişilerin yüzlerini göstermeyecek şekilde paylaşım yapıp yardım talep etmeye başladı.

Yardımsever arkadaşlar, 2 yıl önce çıktıkları "iyilik" yolculuğunda yaklaşık bin 500 kişiye ulaşıp ihtiyaçlarını karşıladı. İnsanlara sadece yardım etmekle kalmayan Kırovalı ve Kanar, iş çıkışlarında çoğunun evlerine misafir olup dertlerine de ortak oluyor.

Bazen bir sınıfın kırtasiye malzemelerini karşılayan iki arkadaş, bazen de kaldıkları yer yetersiz olan ailelerin evlerinin tadilatını yaptırıyor.

"Birine tebessüm etmek bile çok farklı"

Nihan Kırovalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir insanın yüzünü güldürmenin tarifsiz bir duygu olduğunu söyledi.

Sosyal medyanın gücünün yadsınamaz derecede büyük olduğuna dikkati çeken Kırovalı, "İyilikleri genelde bayramlarda, yeni bir şey alındığında onun hayrı olsun diye kısıtlıyoruz. Aslında iyilik her daim hayatımızın içerisinde olması gereken bir unsur. Sadece bir şeyi alıp vermek değildir. Karşıdan karşıya geçirmek çok bir şey değildir ama çok yararlıdır. Birine tebessüm etmek bile çok farklı. Aslında biraz da iyiliğin algısını değiştirmek istedik. Bunun için yola çıktık." dedi.

Yola çıktıklarında hep "başaracağız" algısıyla hareket ettiklerini vurgulayan Kırovalı, şöyle devam etti:

"Yaptığımız şeylerin çok ince, naif bir şekilde yapılması gerekiyor. Gece yastığa başınızı koyduğunuzda o gün tamamlanmamış, eksik kalan bir iş varsa, elbise verilecek bir çocuk varsa uyuyamıyorsunuz. Gönüllülerimizin bize emanet ettiği şeylerin sorumluluklarını taşıyoruz. Bu çok önemli, çok hassas bir terazi. İki tarafı da kırmadan incitmeden yapmak çok önemli."

"İnsanın fıtratında iyilik var"

Daha fazla insana ulaşmak için arkadaşıyla güçlerini birleştirdiğini belirten Dilek Kanar ise iyi insanların çok fazla olduğunu, sosyal medyada yardım çağrısı yaptıklarında anında yardım eden kişilerin çıktığını dile getirdi.

Yardım edecekleri kişileri iyi araştırdıklarına dikkati çeken Kanar, "Ailelerin ihtiyacını karşılamaktan çok onların dertlerine ortak oluyoruz. Onlarla oturup dertlerini dinliyoruz. Bu esnada da çok iyi fizilibite yapıyoruz. Görmeden hiçbir şekilde yardım etmek istemiyoruz. Şehir dışında yardım ettiğimiz öğrenciler de var." diye konuştu.

İnsanın fıtratında iyilik olduğunu vurgulayan Kanar, "Kötülüğü büyüdükçe öğreniyoruz. Dolayısıyla kötülük aslında bir tercih. Tercih etmediğiniz sürece iyi bir insansınız. Her gece huzurlu bir şekilde uyuyorum. İyilik bizde bir huy. Yapmadığımız günler rahatsız oluyoruz. O yüzden adımız 365 gün iyilik." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem