Filografi sanatı ile şaheserler ortaya çıkartıyor

ERZURUM’DA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ FİLOGRAFİ SANATI İLE UĞRAŞAN CANİP KARAMAN, MÜTEVAZİ DÜKKANINDA YAPTIĞI BİRÇOK FARKLI TASARIM İLE ŞAHESERLER ORTAYA ÇIKARTIYOR. KARAMAN, FİLOGRAFİ SANATINI ÇİVİ İLE TELİN AŞKI OLARAK TANIMLIYOR.

Kültür Sanat 30.10.2020 09:46:36 0
Filografi sanatı ile şaheserler ortaya çıkartıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatı ile uğraşan Canip Karaman, mütevazi dükkanında yaptığı birçok farklı tasarım ile şaheserler ortaya çıkartıyor. Karaman, filografi sanatını çivi ile telin aşkı olarak tanımlıyor.

Erzurum’un Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde filografi sanatı ile uğraşan 46 yaşındaki Canip Karaman, birbirinden güzel eserler ortaya çıkartıyor. Müşterilerinin istediği figürleri filografi tahtasına çivi ve tel ile işleyen Karaman, bir taraftan da mesleği yaşatmak adına vatandaşlara kurs veriyor.

Filografi sanatının çivi ile telin aşkından oluştuğunu belirten Filografi Sanatı Ustası Canip Karaman, “Erzurum Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde filografi sanatı ile uğraşıyorum. Bu sanat Ortadoğu’da ortaya çıkıp sonrasında dünyaya yayılmış olan bir sanattır. Tel ile çivinin aşkı olarak biliniyor. Türk ve İslam kültürüne en uygun sanatlardan bir tanesidir. Filografi sanatını burada öğretip yaymaya çalışıyoruz. Hem zor hem kolay bir sanattır. Yapılacak olan şeyin çıktısını bilgisayardan alıp filografi tahtamızın üzerine koyuyoruz. Çivi çakarak genel hatlarını oluşturduktan sonra teller ile örerek istediğimiz görseli ortaya çıkartıyoruz. Yaklaşık 30’a yakın örme tekniği var. Bu teknikleri uygulayarak farklı çeşitlerde örme işlemi yapıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem