Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu, Ardahanlı çocuklarla buluştu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞININ “YÜRÜYEN SAHNE” PROJESİ KAPSAMINDA İL İL GEZEREK ÇOCUKLARI TİYATROYLA BULUŞTURAN DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK TİYATROSU EKİBİ, VALİ HÜSEYİN ÖNER’İN DAVETİ ÜZERİNE ARDAHANLI ÇOC

Kültür Sanat 18.08.2020 11:05:20 0
Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu, Ardahanlı çocuklarla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığının “Yürüyen Sahne” projesi kapsamında il il gezerek çocukları tiyatroyla buluşturan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Çocuk Tiyatrosu ekibi, Vali Hüseyin Öner’in daveti üzerine Ardahanlı çocuklarla buluştu.

Valilik bahçesinde sahnelenen İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından canlandırılan “Turta Girmemiş Orman” adlı çocuk tiyatrosu büyük ilgi gördü. Oyun öncesi sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına riayet edilerek oturma düzeninin sağlandığı alanda çocuklar 1 saat süren tiyatronun keyfini çıkardı.

Yönetmenliğini Elif Erdal’ın yaptığı, Dila Er ve Gözde Kısa’nın yazdığı 5 kişilik oyuncu ile toplam 33 kişilik kadronun sahnelediği “Turta Girmemiş Orman” adlı çocuk tiyatrosunun Ardahan’a gelmesinden dolayı Ardahanlı çocuklar adına mutlu olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Öner, “Hem dünyayı hem de ülkemizi etkileyen Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu süreçte herkesin özellikle de çocuklarımızın motivasyona ihtiyacı vardı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüzden özel istekte bulunduk. Sağolsun bizleri kırmadı ve çok değerli ekibini bugün çocuklarımızla buluşturdu. Tiyatro ekibimiz güzel bir performans sergilediler. Kültür Bakanlığımıza, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’a ve tiyatro ekibimize çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Öner etkinliğin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Ardahan’a tahsis edilen gezici kütüphane aracını da ziyaret ederek, verilen hizmetler hakkında Kültür ve Turizm Müdüründen bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem