Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bingöl’de ziyarete açıldı

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ BİNGÖL’DE ZİYARETE AÇILDI

Kültür Sanat 13.10.2020 13:58:04 0
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bingöl’de ziyarete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.10.2020 13:58

Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu ’Mobil Müze’ Bingöl’de ziyarete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu ’Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ Bingöl’e geldi. Merkeze bağlı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezinin önünde açılan mobil müzede, Çanakkale Savaşı ile ilgili resimler, fotoğraflar, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranlar, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objeleri sergilendi. Korona virüs (Covid-19) tedbirlerine göre mobil müzeye alınan vatandaşlar, Çanakkale Savaşı’ndaki eserleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

81 ili gezeceklerini belirten proje koordinatörü Engin Karataş, "Bu mobil müzemizde kültür ve miraslarımızı tüm insanlarımıza göstermek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Bu müzemizde 7 ayrı vitrinde Çanakkale destanını anlatıyoruz. Tırımızın içinde belgeseller, savaş eserleri ve görseller bulunmakta. Bütün bu eserler halkımızın ziyaretine açık bulunmaktadır. Bingöl’deyiz. Halkımızın ilgisi çok yüksek. Tüm yaştan ziyaretçilerimiz mobil müzeyi geldi. En çok genç arkadaşlarımızın, misafirlerimizin ilgi gösterdiğini gördük. Zaten çok genç ve dinamik olan bir halk. Çok başarılı bulduklarını bizlere ilettiler, inşallah önümüzdeki yıl tekrar Bingöl’de ziyaret açacağız” dedi.

Bingöl’de müze olmadığını aktaran vatandaşlardan Ahmet Buran ise "2 yıldır Bingöl’de yaşıyorum. Bingöl’de herhangi bir müze yok ve bunun yokluğunu çekiyorduk. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş, Çanakkale’den buralara gelmişler. Oranının ruhunu buraya yansıtmışlar. Çocuklarımı getirdim, gezdirdim. Oraya gitmiş kadar duygulanıyor insan. İnşallah Bingöl’de bundan sonrası için de bu tarz faaliyetleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale’ye gitme fırsatlarının olmadığını dile getiren Hülya İşler de, açılan müzeyi gezdiklerini ve çok duygulandıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ