Dr. Zübeyde DOĞRUÖZ KUL


Vekilden Öte Vekil mi Var?

Vekilden Öte Vekil mi Var?


Biz Van Postası Gazetesi Yazarları olarak iki haftada bir yönetici pozisyonundaki kişiler ile bir araya geliyor ve “daha iyi bir yaşam için, mutlu bir toplum için neler yapabiliriz” diye konuşuyoruz. Bu haftaki konuğumuz bir milletvekilimiz idi. Osman Nuri Gülaçar bey. Sohbet tadındaki toplantımız tam 4.5 saat sürdü. Daha da bitirmeyecektik, çünkü ne sorunlar bitiyor ne çözüm yolları. Fakat evdekiler içeri almaz diye erken bitirdik.

Peki, ne mi çıkardım bu toplantıdan. Van'ın 8 vekili var ama Vanlı için çalışan sadece 3’ü. Zaten Vanlı da bunu biliyor ve herkes sadece 3 vekilden istekte bulunuyor, sadece onlara küsüyor ve onlara sitem ediyor. Elbette bunda iktidar partisi vekilleri olma durumu da var, lakin bir ilin vekil sayısı ona gelecek hizmeti belirler. Uzun yıllardır gördüğüm bir durum var, burada insanlar kime oy verirse versin hizmet-i devletten bekler. Hatta bu konu ile ilgili fıkralar bile anlatır; İşte Vanlı lokantada yemek yemiş garson, “ücret efendim” deyince, “benimkini devlet versin” demiş miş.

Elbette devletin yükümlülükleri vardır, lakin devlette bizim seçtiğimiz vekillerden oluşan meclistir. Hepsinin görevidir halka hizmet...

Neyse efendim konumuza dönelim. Osman Bey yapacakları birçok projeden bahsetti eğer ki yapılırsa çok güzel şeyler olacak gibi.

Lakin ben bir de eleştiri de bulunmak istiyorum. Biz toplantı odasında iken ismini bilmediğim ve sonradan oğlu olduğunu öğrendiğim bir genç girdi içeri.

Lakin ne selam ne sohbet hoop diye oturdu Osman beyin yanına. Sanki vekil olan kendisi gibi idi. Bu durum beni çok üzdü. Bizim vekillerimizin en büyük eksikliği sanırım bu. Etrafındaki insanlara fazla yetki veriyorlar.

Ben şahsen Osman beyi samimi ve çalışkan gördüm, kim ne derse desin. Bu konuda da bir şeyler yaparsa çok daha iyi olacak kendisi ve Van halkı için.

Selam ve dua ile kalın..