Mehmet Selami AYDOĞAN


Var mısınız?

Var mısınız?


Değerli okurlarım …


Vatan davası derdine ilk olarak lise yıllarımda başladım. Herkesin kardeşçe yaşadığı bir Türkiye hayal ettim ve hep geçmişi okuyordum. Osmanlıyı o Osmanlıdaki kardeşliği tekrar yaşamak herkese kol kanat gelmeyi hayal eder oldum. Yüz yıllarca dünyaya hükmeden adaletten zerre miskal şaşmayan bu Osmanlının torunları niye şimdi düşman oldular niye sadece Müslüman ülkelerde savaş, kıtlık, kin, kan, gözyaşı vb. var


Okudukça şaşırmamak elde değil ilimde çağ açmış ataların torunları olan bizlere niye bu kadar geri kaldık…?


Biliyorsunuz ki Vatan sevdası imandandır demiş peygamberimiz. Atalarımız bu vatanı korumak için Arı misali sınırlarımıza girmesinler diye kanlarının son damlalarına kadar bu vatan için bu vatanın geleceği için o mübarek kanlarını akıttılar. O Kürt bu Türk o Boşnak bu vb. demeden herkesin tek bir davası vardı bu mübarek beldelerin geleceğiydi. Bazıları gibi dilinde değil tam gönüllerindeydi vatan aşkı tıpkı iman gibi …


Bu vatanı böyle koruyan bu vatanın geleceği için bu kadar can feda eden bu ataların torunları olan bizler bu vatanı için ne yaptık peki…?


Türkiye’nin Kurulduğu yıllarda Japonya’da vb. bazı ülkeler 2. Dünya Savaşına girmiş ve taş üstünde taş kalmamıştı. Peki şimdi günümüze baktığımızda bu savaşa giren o Ülkeler Türkiye’nin Ekonomisini  üçe katlayacak seviyeye gelmişler peki neden..? Bu soruyu hep sordum kendime baktım tek bir cevaba vardım. insanların kendi çıkarlarından çok ülkelerin çıkarlarını düşündükleri içindi. Bizim ise Ülke menfaatinden çok kendi menfaatlerin  peşinde oldukları ve  bazı devlet dairelerinde liyakat sistemi dikkate almadıkları  için orda çalışan personeller sadece kendi menfaatinden başka bir şeyin hesap peşine düşmediler..


Gelin hep beraber bu vatanın güzel yarını için bazı farklılıklarımızı bir kenar  bırakalım  sadece tek sevdamız vatanımız olsun gelin tıpkı bir karıncanın kendinden kat kat fazla yükü kaldırabildiği gibi yüklenmeye  var mısın bu devlet ve millet sevdası için bu yükü kat kat fazla taşımaya … Bir Arı bir Karınca olmaya var mısınız?