Ziya Türk


Terör örgütü PKK, Van’da Kürt Halkına Yardım EdenleriNeden Şehit Etti?

Terör örgütü PKK, Van’da Kürt Halkına Yardım EdenleriNeden Şehit Etti?


Dünyada olduğu gibi Türkiye ve Van’da korona virüs salgını ile mücadele etmek için tüm gücü ile seferber olmuş durumda. Sağlık ekipleri, polisi ve jandarmasıyla güvenlik kuvvetleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşları, medyası ve daha nice gönüllüleri ile birlikte, devlet millet el ele vermiş ve korona virüs ile amansız bir mücadele yürütüyor.

VAN’DA DEVLET VATANDAŞ İLİŞKİSİ NE DURUMDA?
Van ve bölgede yaşanan depremlerde, sel, çığ ve en son da korona virüs salgınında vatandaşının yanında şefkat elini uzatan bir devlet var. Tüm kurum ve kuruluşları ile, kaynak ve imkanları ile vatandaşın elinden tutup yeniden ayağa kaldırmak isteyen devlet, seferberlik ruhu ile çalışıyor. 

Van depreminde, Van ve Erciş’te depremzedelerin anında yanında oldu. Anlık ihtiyaçların giderilmesinin yanında 10 ay gibi kısa bir süre içinde 25 binden fazla kalıcı konut yaparak, hem Türkiye afet tarihine, hem de dünya tarihine yapılan hizmetleri altın harflerle yazdırdı.

Van Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ felaketinde, felaketzedelerin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber eden, gönüllerine dokunan, hayatlarındaki sorunları çözmek için adım atan devlet vatandaşını yalnız bırakmadı. 

Çığ felaketi bitmeden ardından Başkale’de deprem felaketi meydana geldi. Depremin hemen ardından bölgeye ilk ulaşan jandarma birlikleri kurtarma çalışmalarına başladı. Devamında tüm kurumları ile devlet depremzedelerin yaralarını sarmak için, sağlık ekipleri, arama kurtarma ekipleri ile deprem bölgesinde çalıştı. İnsanlar ve hayvanlar için ayrı ayrı çadırlar kuruldu, sıcak yemek çıkarıldı, konteynerler kuruldu. Şimdi hak sahiplikleri kesinleştikten sonra kalıcı konutlar yapılacak. 

KORONA VİRÜS SALGINI İLE MÜCADELEDE DAYANIŞMA
Van Valiliği öncülüğünde sağlık kuruluşları, güvenlik kuvvetleri, kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve gönüllüler korona virüs salgını ile top yekûn bir mücadele yürütüyor. 

Bu süreç içerisinde alınan tedbirler kapsamında faaliyet yürüten Vefa Sosyal Destek Grupları özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup sokağa çıkamayanlar için seferber oldu. Ayrıca karantina uygulanan mahallerin ihtiyaçları da yine Kaymakamlıklar nezdinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile karşılanıyor.

DEVLET VATANDAŞ GÜVENİ VE DAYANIŞMASI GÜÇLENDİ
Vefa Sosyal Destek Grupları, Kürt mü, Türk mü olduğuna bakmadan, hangi siyasi görüşü taşıdığını sormadan, ihtiyacı olan sadece insan olduğu için seferber olup ihtiyaçları giderdi. En az sağlık ekipleri ve güvenlik kuvvetleri kadar düzenli ve disiplinli çalışan, gönül elçileri Vefa Sosyal Destek Gruplarının hizmetleri, insanımızın vicdanında ve kalbinde karşılık buldu. 

Korona virüs salgın sürecinde görev alan herkesin sorumluluk duygusu ile ve insanı esas alan hizmet anlayışı ile çalışması, halkımızın devletine olan güvenini pekiştirdi. 

EĞRİBELEN MAHALLESİNDE NE OLDU?
Özalp’in Eğribelen Mahallesi’nde 78 hane yaşıyor. Mahalle, çıkan 2 pozitif vaka nedeniyle 08 Mayıs 2020 tarihinde karantinaya alındı. Devlet hem vakaların tedavi edilmesi, hem de çevreye yayılmaması için mahalleliye sahip çıktı. 

Sağlık ekipleri belirli periyodlarla mahallede tarama yapıyor ve tespit edilen vaka varsa tedavileri yapılıyor. Mahallelinin sağlık ihtiyaçları gideriliyor. 

Vefa Destek Grubu da mahallelinin yaşamsal ihtiyaçlarını gideriyor. Gıda başta olmak üzere ihtiyaç duydukları malzemeleri temin ederek mahalleliye götürüp dağıtıyor. 

Bir başka ifade ile Eğribelen Mahallesindeki 78 hane, devletin şefkati ve merhameti ile hem sağlığına kavuşuyor, hem de sıkıntı çekmeden hayatına devam ediyor. Bu da halkın devletine olan güvenini ve sevgisini pekiştiriyor.

EĞRİBELEN MAHALLESİ’NDE VEFA DESTEK GRUBU NE YAPIYORDU?
Bu süreçte karantina altındaki mahallenin tüm ihtiyaçları Kaymakamlıklar bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile devlet tarafından karşılanıyor. 

Dün de Vefa Destek Grubu 78 haneye gıda yardımı dağıtmak üzere Eğribelen Mahallesi’ne gitti. Yardımları dağıttı ve saat 12.00 sularında Özalp’e dönmek ve oradan da bir başka yardım talebine gitmek üzere yola çıktı. 

Yolda terör örgütü PKK’nın kahpe katillerinin saldıracağından habersiz bir şekilde ilçeye dönen ekip, yolda el kaldırıp ilçeye gitmek isteyen 60 yaşındaki bir adamı da merhamet göstererek arabaya aldı. 

Katil sürüsü PKK’nın kahpe katilleri, devam eden hayır yolculuğunu Ramazan Mübarek günde yaptıkları vahşi saldırı ile kana buladı. 

Hiçbir şeyden haberi olmayan, tek amacı Özalp’e gitmek olan 60 yaşındaki sivil vatandaş Kinyaz Karalıoğlu ile hayır yolculuğunda gönülleri fethetmiş Özalp Belediyesi çalışanı Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi 64 yaşındaki Yıldırım Demir, şehadet şerbetini içti. 

Saldırıdan yaralı kurtulan Özalp Belediyesi çalışanı Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi Taner Temizel de gazi oldu. 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.. Yaralı kardeşimiz Taner Temizel’e de acil şifalar diliyorum.

EĞRİBELEN MAHALLESİNDE DEVLET NE YAPTI?
Eğribelen Mahallesi’nde 78 hane bulunuyor. Seçimlerde mahalleden PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye yüzde 88 oranında oy çıkmış. 

Devlet Eğribelen Mahallesi’nde etnik kimlik veya siyasi görüş sormadan, herkesin sağlığına kavuşması için sağlık ekiplerini görevlendirdi ve dikkatli bir çalışma yapılıyor. Karantina süresi içinde mahallelinin mağdur olmaması için de Özalp Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile mahallelinin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 

EĞRİBELEN’DE DEVLET;  Kürt-Türk ayırım yapmadan, herkesi bir insan olarak kabul edip, insani ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet etti.

PKK NEDEN RAHATSIZ OLDU, EĞRİBELEN KATLİAMINI NEDEN YAPTI? 
Katil sürüsü PKK, iyiliği, kardeşliği ve dayanışmayı hedef aldı. Eğribelen Mahallesi başta olmak üzere genel olarak, Devletin Kürt halkının yanında yer almasını, hayatını kolaylaştırmak için desteklemesini, ihtiyacını gidermesini terör örgütü PKK çekemedi. Çünkü bu çalışmalardan Eğribelen halkı da memnundu. 

HDP’ye yüzde 88 oranında oy vermiş Eğribelen’in ve Kürt halkının hayatındaki sorunların çözülmesini istemeyen,  Kürt halkının yoksulluk, hastalık ve sefalet içinde olmasını isteyen PKK terör örgütü, halkın sorunlarının çözümünde görev alanlara saldırdı. Halkın yararına yapılan çalışmalara engel olmak için, gözünü kırpmadan katliam yaptı.

EĞRİBELEN’DE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ; Türk – Kürt ayırımı yapmadan, kirli emellerini gerçekleştirebilmek için insanları ve insanlığı katletti.

VEFA EKİPLERİ ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMELİ
Vefa ekiplerinin çalışmasını sekteye uğratmak ve mağduriyet çeken Kürt halkının ihtiyaçlarının giderilmesini engellemek isteyen Kürt düşmanı PKK, amacına ulaşmamalı. Bu yardımlar bedeli ne olursa olsun, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da etnik kökeni ve siyasi görüşüne bakılmadan devam etmeli.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK VE HDP NEYİ SAVUNUYORDU?
Terör örgütü PKK ve siyasi kolu HDP’yi ele geçiren yandaşları, Kürt halkının ezildiğini, Kürt halkına hizmet edilmediğini, Kürt halkına zulüm edildiğini, Kürt halkının Kürt olduğu için ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü, Kürt halkını özgürleştireceğini, Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia etmiyor muydu?

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK VE YANDAŞLARI NE YAPTI?
PKK terör örgütü bir yandan Kürt halkının hakkını savunuyormuş gibi propaganda yaptı, diğer yandan bölgeye yatırım ve hizmet gelmesi için çalışan iş makinalarını, şantiyeleri yaktı. Müteahhitlerin personelini kaçırdı. Yollarda sivil vatandaşların tırlarını ve araçlarını yaktı. 

Kürt-Türk ayırımı yapmadan bölgedeki işadamlarını tehdit etti, haraç istedi, vermeyenin aile bireylerini kaçırdı, şantaj yaptı haraç topladı. Okulları yaktı, öğretmenleri şehit etti ve kaçırdı.

Son olarak da insani yardım ekibine saldıran PKK terör örgütü,  bir yandan insanlığı katletti, diğer yandan da insanlıkla alakası olmadığını tüm dünyaya ilan etti.

Özalp ilçesinde yaptığı bu katliam, PKK terör örgütünün; melun bir Kürt düşmanı ve Kürt halkını katleden, kiralık bir katil sürüsü olduğunu açıkça gösterdi. 

PKK deyince aklıma; #BebekKatili, #EvlatKatili, #Anne-BabaKatili, #KardeşKatili, #KiralıkKatil, #SatılıkKatil, #KürtDüşmanı, #İnsanDüşmanı, #HalkDüşmanı, #DevletDüşmanı, #İslamDüşmanı  #ASALA Ermeni terör örgütünün Kürt kimliğini kullanan ETEKLİ HALİ geliyor.. 

KATİL SÜRÜSÜ PKK BUNLARI YILLARDIR NEDEN YAPTI? 
Katil sürüsü PKK’nın tek isteği;  Gençleri terör örgütüne militan olarak kazanabilmek için, bölge insanını cahil bırakmak, sorunlarının çözülmesine engel olmak, yokluk sıkıntı ve problem içinde yaşatmak. Bunun için bölge insanına ve yatırımcısına adeta kan kusturdu. 

Bir başka ifade ile, terör örgütü PKK, halkın sorunlar içinde yaşaması için elinden gelen her türlü kötülüğü yaptı, yapmaya da devam ediyor. 

KÜRT HALKININ TEK DÜŞMANI PKK TERÖR ÖRGÜTÜ VE SİYASİ UZANTISI HDP’DİR
Kürt halkını katleden PKK terör örgütü, sözüm ona Kürt halkının hakkını arıyormuş! Sözüm ona PKK’nın siyasi kanadı HDP Kürt halkını temsil ediyormuş! 

Diyarbakır Kulp’ta odun toplamaya giden sivil Kürt halkını katleden PKK’yı kınamayan HDP, Kürt halkının katilleri ile kol kola yürümeye, sözde Ermeni soykırımını tanımaya, eş cinselleri aday göstermeye ve savunmaya devam ediyor.

Buradan da anlaşılıyor ki PKK ve HDP, halkın anasının ak sütü gibi helal olan Kürt kimliğini kullanarak, Ermeni Diasporasının emellerine hizmet ediyor. Yoksa Mübarek Ramazan ayında hayır yapmaktan dönen ,60 ve 64 yaşında iki insanı neden katletsin?

DEVLET HİZMET EDERKEN, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK KATLETTİ!
Güven duygusunun pekişmesinden, devlet vatandaş dayanışmasının güçlenmesinden, geleceğin güçlü Türkye’sinin temellerinin sağlamlığından rahatsız olan tek kesim var. O da katil sürüsü PKK terör örgütü ve onun siyasi kolu HDP’yi ele geçirmiş olan yandaşları. 

PKK terör örgütü Kürt halkının sorunlarının çözülmesinden, sorunsuz bir hayat yaşamasından neden rahatsız?

Yaşlılara ve köylülere yardım edilmesi katil sürüsü PKK’yı neden rahatsız etti? 

PKK terör örgütü ayırım yapmadan Kürt halkını neden katlediyor?

Devlet dar zamanında vatandaşın yanında yer alırken, eli kanlı terör örgütü PKK ise, bomba patlatmış, insanları öldürmüş, gençleri dağa kaçırmış, haraç toplamış, tehdit şantaj ve baskı ile halkı canından bezdirmiş. 

Bu mu Kürt halkının hakkını savunmak? Bu olsa olsa Kürt halkının başta çocukları olmak üzere, neyi var neyi yok, her şeyine el koymak, talan etmek demektir.

PKK’nın hoşuna gitmese de, eli kanlı terör örgütü ve efendileri rahatsız olsa da, devlet ile halk arasındaki bağ pekiştirilmeli, yardım ve destek faaliyetleri hız kesmeden devam etmeli.

DEVLET MİLLET KAYNAŞMASI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YI BİTİRİYOR
Bölgede ve Türkiye’de tükenme noktasına gelen terör örgütü PKK,  can çekişirken Kürt halkını da canından etmeye devam ediyor. 

Kürt halkı devletini seviyor ve şefkatini hissediyor. Devlet de hiçbir ayırım yapmadan her kimlik ve kültürden halkının yanında oluyor. Devletin teröristlere indirdiği demir yumruğu, halkına gösterdiği şefkati, terör örgütü PKK’nın sonunu getirdi. 

Her türlü engellemeye rağmen halkına hizmet etmekten vazgeçmeyen devletimiz, terör örgütü ve teröristle mücadele etmeyi de kararlı bir şekilde sürdürüyor. 

PKK katilleri için yolun sonu, halk için ise tünelin ucundaki ışık göründü.  

Hep birlikte, güçlü Türkiye için mücadeleye ve çalışmaya devam..