Dr. Öğr. Üyesi Oruç YUNUSOĞLU


Kardeş Ülke Azerbaycan’da Parlamento Seçimleri Var

Kardeş Ülke Azerbaycan’da Parlamento Seçimleri Var


Konuya geçmeden önce hatırlatalım: Azerbaycan cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev 2019'da devlette yeniden yapılanma başlatarak yıllardır üst düzey görevlerde bulunan bazı kişileri görevden aldı. Görevden alınanların yerine genç, dinamik ve eğitim düzeyi yüksek genç kadrolar getirildi.

09.02.2020 tarihinde kardeş ülke Azerbaycan'da milletvekili seçimleri yapılacak. Yalnız bu kez adaylar her zamankinden daha çoktur. Bir önemli husus da kadın adayların kayda değer şekilde fazla olmasıdır. Nitekim yarınki seçimde 125 yer için 1324 aday yarışacaktır. Adaylardan 299'u kadındır. Seçimlere eğitimini Türkiye'de almış 30 aday da katılacaktır. Kadın adaylar arasında Azerbaycan'ın hak sesini dünyanın farklı bölgelerinde duyurmak için gecesini gündüzüne katan Sayın Ganire Paşayeva da vardır.

              Ganire hanım, çıktığı kutlu yolda davasını savunmadaki samimiyeti, içtenliği ve enerjisi ile beğeni toplayan, kendi ifade etmekteki becerisi ile gönülleri fetheden bir kadındır. Bu seçimler için de Tovuz şehrindeki 105 nolu seçim bölgesinden adaylığını açıklamıştır. 14 senelik milletvekilliği tecrübesi ile sayın Ganire Hanım, bugüne kadar hem mecliste seçmenlerinin, hem de tüm dünyada da Azerbaycan halkının sesi olmayı başarmıştır. Ganire Paşayeva ile birlikte kalbinde insan sevgisi olan, halkını düşünen ve hizmet için heyecanlanan tüm adaylara başarılar dileriz.

Kardeş ülke Azerbaycan'da yarın yapılacak meclis seçimlerinin huzur ortamında geçmesini ve tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum...