Ayfer GÖZÜTOK


İnşallah Van Emin Ellerde… 

İnşallah Van Emin Ellerde… 


Van Postası Gazetesi Yazarlarından oluşan bir grup, Van da çok seyrek gerçekleşen önemli  ve verimli bir toplantıya imza attı. 

Her biri kendi alanında ihtisaslaşmış, birbirlerinden çok değerli olan yazar arkadaşlarla Van 'ın çevre yolu, otogar, trafik, stadyum, sağlık, eğitim, istihdam gibi bitmek tükenmek bilmeyen konularını ve sorunlarını, Van halkı ve kent yararına masaya yatırdık. 

Genel olarak yakın çevremizde kendi aramızda konuştuğumuz bu konuları ve sorunları, çözüm bulabilmek adına, taşın altına elini koyan gönül erleriyle ilk toplantımız beklediğimizin üzerinde verimli ve doyurucu gerçekleşti.

İlk toplantımızın konuğu ise herkesin çözüm için kapısını çaldığı Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez Bey oldu. 

Sayın Valimiz yoğun işlerinin arasında, konu kent ve samimi bir topluluk olunca kırmayıp zaman ayırıp bizimle bir araya geldi. Geç vakte kadar her birimizi ve gündeme getirdiği konuları sabırla dinleyip müzakere etti. Van’a katkı sağlamak üzere bir araya gelen gönül erlerini tebrik edip kutlayan Sayın Valimiz, Van’ın sorunlarını konu konu ve daha detaylı bir şekilde müzakere etmek üzere tekrar tekrar bir araya gelinmesi gerektiğini belirtti. 

Sayın Valimizin Van’a Van’ın konularına olan ilgisi, bilgisi, insana hizmet odaklı hizmet ve çözüm anlayışının yanı sıra, akademik derinliği ve her birimize verdiği insani değer takdire şayandı. 

Toplantımızdaki samimi havanın oluşmasına vesile olan Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez Beye şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. 

Kendilerinin; tevazu sahibi, adaletli, samimi ve kararlı duruşuyla Van'da ki bir çok sorun  ve sıkıntının üstesinden geleceğine olan inancım tamdır. Lakin Sayın Valimizin çözüm çabalarına ve samimi gayretlerine, Vanlılar olarak bizlerin de aynı samimiyetle destek olmamız gerekiyor. 

Toplantı süresince sorulan sorulara verdiği samimi cevaplar, bizden önce kendisini eleştirmesi, doğal samimi ve özgüvenli olması, bizi Van’ın sorunlarının çözümü açısından yol alınacağına olan inancımızı pekiştirdi. 

Bir başka ifade ile ismi gibi kendilerinden EMİN olduk. 

İNŞALLAH VAN EMİN ellerde...