Mehmet Selami AYDOĞAN


Hayalim

Hayalim


Değerli okurlarım hepimizin bir hayali olmuştur. Küçüklüğümüzden beri hayal ettiğimiz ve uğruna gerekirse her şeyimizi feda edebildiğimiz hayallerimi olmuştur.



Mesela benim hayalim…



Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye herkesi adam gibi değer görüp devlet dairesinde adam gibi muamele görmesidir. Hep şehit olunca hatırlanan Anadolu insanının külfete girdiği kadar nimete de kavuşmasını isterim.



Yıllardır aramıza nifak sokan ve halen sokmaya devam eden ve sözde dost özde düşman olan bu münafıkların zihinlerimizi kirletemediği bir gençlik hayal ederim



Kadının insan gibi değer gördüğü ve İslam’ın kadın ,erkek haklarının tam hayata geçirilmiş bir Türkiye hayal ederim



Bulunduğu coğrafyada huzurun teminatı olan ve komşularına güven veren mazlumun ve yoksulun yanında olan bir Türkiye hayal ediyorum.



Siyasetçilerimizin siyaset yapmadan önce Hz Muhammed (sav) ve dört büyük sahabenin hayatı öğrenip öyle siyaset yapmalarını hayal ederim. Edebin elden bırakılmadığı ve siyasetin bir kavga aracı olmaktan çok ülkenin menfaati ve milletin huzuru için yapılacağını unutmadığı bir Türkiye hayal ederim.



Atalarımızdan bize miras kalan bu toprakların sınırlarının kalemle değil kanla çizildiğini ve bu uğurda gerekirse canımızdan bile vazgeçeceğimiz, kendi menfaatimizden çok Ülkemizin menfaatini düşünen bir nesil hayal ederim.



Ezanlarımızın kıyamete kadar hiç susmayacağının teminatı olan Türkiye; kalk ayağa ve bu dünyaya yıllarca huzur ve adaletin teminatı olan Atalarının; gerçek tarihini bilen ve bu uğurda Sağcı –Solcu, Sünni-Alevi, Kürt-Türk ayrımı yapmadan kardeşçe yaşadığımız bir Türkiye hayal ederim



Ve son olarak yazacağım şu ki!

İlim ve irfanda asırlarca öncülük eden ataların torunları olan bizler kendimizi küçük görmeyelim onlar bunu yapmış şunu yapmış vb konuşmalar duyunca şaşırmayalım onların şimdi yaptıkları her şeyin temelini bizim atalarımız yapmış.

Ve güvenelim kendimize bende yaparım diyen bir nesil hayal ediyorum ….



Saygı ve sevgi ile kalın...