Tuba GÜLEŞCE TATLI


Buram Buram Siyaset Kokan Kurumlar

Buram Buram Siyaset Kokan Kurumlar


Dünyanın her yerinde durum böyle midir bilmem ama Türkiye’de başarısız kurum ve yöneticiler varsa sebebi kurumlara siyasetin haddinden fazla bulaşmasıdır.

 

Kurumlardaki bu siyaset zehirlenmesinin yegane müsebbibi tabiki mevcut iktidar partisi değil. Bu durum hep böyleydi ve hala devam ediyor maalesef.

 

Ülkemizde başarısız siyasetçilerin olduğu kadar başarılı siyasetçilerin de olduğu aşikar. Onlar da siyasetin yapılması gereken kurumda Gazi Meclis’imizde görevlerini ifa ediyorlar. Ama içimizdeki siyaset aşkı öyle zamansız ve mekansız depreşiyor ki hiç olmaması gereken kurumlarda bile gizli veya aleni bir şekilde varlığını hıssettiriyor. 

 

Hal böyle olunca iki kelimeyi bir araya getiremeyen, başarısız, yeteneksiz insanlar, yükselmek için siyasetin şefkatli kollarına bırakıyor kendilerini. Buram buram siyaset kokan kurumlar reseptörleri de uyaramıyor artık. Malum aynı koku belli bir süre alınırsa hissedilmez olur. Doğruyu ve yanlışı hissedemeyen kurumlar, çalışanlar...Sonra da neden bu kadar başarısızız öyle mi?

 

Daha geçen haftalarda Van için yerli(!) yönetici çığırtkanları sarmıştı sosyal medyayı. 

 

Çalan çırpan, ihalelere fesat karıştıran, bulunduğu kurumda sülalesinden koloni oluşturan Vanlı yöneticiler görmeseydik biz de bilirdik Van’a sadece Vanlı yönetici istiyoruz nidaları atmayı. 

 

Dayısının kapısının önünde yükselmek için sabahlayan değil; zekası ile, yeteneği ile, becerisi ile kendini kanıtlayan, çalışanlarını ideolojik fikirlerine göre değil; başarılarına göre sınıflandıran, domuz eti yemekten korktuğu kadar kul hakkı yemekten korkan yöneticileri ilimizde görmek temennisiyle...

 

Nereli olduğunun ya da siyasi fikrinin ne olduğunun çok da önemi yok. Dürüst, kaliteli insanların başımızın gözümüzün üstünde her daim yeri vardır.

 

-