Dr. Zübeyde DOĞRUÖZ KUL


Başlıksız Bir Yazı..

Başlıksız Bir Yazı..


Şifa dağıtan eller kutsaldır. Her dinde ve her millette bu böyledir.

Hastalık da şifa da yalnız Allahın takdirindedir. Eğer ki şifayı takdir etmişse yaradan şifacıyı aracı yapar.. Eğer yapmıyorsa, ya da söyle diyim şifa dağıtan el ona şifa olamıyorsa, kimsenin elinden bir şey gelmez.

Tıp doktoruna, diş doktoruna yada yardımcı sağlık personellerine karşı uygulanan sözel yada fiili bir şiddet sonucu değiştirmez. O sağlıkçı sadece sizin hastanız yüzünden yüzlerce daha hastaya geç kalır, ya da hiç ulaşamaz. Işte burda eğer bir suçlu varsa o da şiddet uygulayandır. Onun yüzünden bir çok kişi mağdur olur. Halbuki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demiş atalarımız. 

Elbette herkes her an güleryüzlü olmak zorunda değil, lakin saygılı olmak zorundadır. Bir çok Avrupa ülkesinde sağlık paralı ve kısıtlı iken, bizde ücretsiz ve her yerde. Bunun kıymetini bilelim.

Unutmayalım ki hastanedeki insanların da bir ailesi var. Sevdikleri var ve onları arkalarında bırakıp başka insanlara şifa dağıtmak için bekliyorlar. Onlar hergün en az 8 saat bekliyor sizde bir saat beklemeyi kendi sağlığınıza çok görmeyin. Düşünün ki siz o hastane ortamında 1 saatte daha beter hasta olurken ordaki çalışanlar sürekli ordalar .

Her daim hastalar ile muhatap olan insanlardan dört dörtlük bir karşılama beklemeyin. Siz onlara güzel ve hoş dialoglar ikram edin . Gülmek sadakadır diyen peygamberimizi hatırlayın...

Sevgiyle ve sağlıkla kalın