Kars’ta “kayyum” durmak bilmiyor

Kars’a devletin eli değdi. Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte vatandaşlar da hizmet gördü.

Yerel 22.11.2021 11:50:58 0
Kars’ta “kayyum” durmak bilmiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2021 11:50

Kars’a devletin eli değdi. Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte vatandaşlar da hizmet gördü.

Kars Belediye Başkanlığı’na Vali Türker Öksüz’ün “kayyum” atanmasının ardından geçen 1 yıllık sürede kenttin önemli sorunları tespit edildi. Tespit edilen sorunların öncelik sırasına göre ele alındı.

Borç yükü altında kıvranan belediye, bir taraftan borçlarını öderken, diğer taraftan da vatandaşlara hizmet vermeye çalıştı. Belediyenin imkanlarını bilen Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, adeta Ankara’yı mesken belledi. Ankara’da ilgili bakanlıklarla görüşen Öksüz, Kars’a araç, gereç ve maddi destek sağlamayı başardı.

Devletin imkanlarını arkasına alan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kentti 2021 yılında şantiyeye çevirdi. Hemen hemen bütün cadde ve sokaklara kazma vuran belediye, başta alt yapı olmak üzere kentin ana ve ara caddelerinde yol, kaldırım ve alt yapı çalışmaları başlattı. Mevsimin kısalığını da göz önene alan belediye kısa sürede yolları yapmayı başardı. Havaların sıcak ve güneşli gitmesini iyi değerlendiren belediye ekipleri, kenttin en önemli sorunlarından birisi olan yol, sorununda önemli mesafe kat etti. Şehir merkezi ve ara mahalle ve sokaklarda yapılan sıcak asfalt ve kilit parke taş yol, yıllardan beri belediye hizmetleri almayan vatandaşların yüzünü güldürdü.

“Kayyumla hizmet gördük”

Yapılan yol ve kaldırımlarla birlikte hizmet gördüklerini ifade eden vatandaşlar, “Gerçekten Kars’a devletin eli değdi. Belediye aynı, çalışanlar aynı, değişen tek şey seçilmiş başkan yerine, atanmış başkan, bizler atanmış başkanla hizmet gördük. Demek ki istenince bir şeyler yapıla biliyor. Yıllardan beri bizler sorunlarımızı belediyeye anlattık durduk. Ancak sorunlarımızı bir türlü giderilmedi. Her defasında tamam denildi. Ama hiçbir şey değişmedi. Bizler hizmet alamaz olduk. Bir yıldır belediyeye kayyum atandı. Mahallemize her türlü hizmet geldi. Demek ki istenince bir şeyler yapılabilir” dediler.

“Belediyenin kasası hep boşaltıldı”

Geçmiş dönemlerde görev alan belediye başkanlarının belediye kasasını boşalttıklarına dikkat çeken vatandaşlar, “her seçilen başkan ‘belediyenin borcu’ var diyerek ağladı. Aday olarken, belediyenin borçlu olduğunu bildikleri halde adaylıktan vaz geçmeyenler, belediye başkanı olunca ‘belediyenin borcunu’ bahane ederek hizmet yapmadı. Bizlerin hep hizmete hasret kaldık. Seçtiğimiz belediye başkanıyla konuşamaz, görüşemez olduk. Kars’a verdikleri vaatleri unuttular. Bizleri hep mağdur ettiler. Ne zaman ki belediye kayyum atandı. Bizler insan muamelesi gördük. Belediye de isteğimiz yetkiliyle direk görüşerek sorunlarımızı anlatıyoruz. Ve sorunlarımız kısa sürede gideriliyor. Bizler kayyumla hizmet gördük, Allah herkesten razı olsun. İyi ki kayyum atanmış, kayyumla birlikte kapımızın önüne kadar hizmet geldi. Allah devlete zeval vermesin” diye konuştular.

Öte yandan Belediye Başkanlığı’nca yapılan yol çalışmaları kenttin her tarafında devam ediyor. Yollar tek tek tamamlanarak çizgileri atılırken, vatandaşların da yüzü gülüyor.

Belediye Başkanlığı’nca başlatılan, BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) Asfalt kaplama yol ve kaldırım yapım çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesi, Küçük Kazımbey Caddeleri ve Sağlık Sokakta asfalt serim çalışmalarımız tamamlandı.

Belediye ekipleri, kaldırım çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Er Hayrettin Balk Sokak’ta asfalt serim çalışmaları yapıyor. Çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ