Uz. Dr. Kara; “Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütü kesilmemeli”

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Uğurcan Kara, Covid-19 aşısının hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenli olduğunu söyledi.

Yerel 7.10.2021 09:17:29 0
Uz. Dr. Kara; “Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütü kesilmemeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2021 09:17

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Uğurcan Kara, Covid-19 aşısının hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenli olduğunu söyledi.

Hakkari Devlet Hastanesinde "1-7 Ekim Emzirme Haftası" dolayısıyla hastanenin giriş katında kurulan stantta ziyaretçileri anne sütü hakkında bilgilendirilirken, vatandaşlara hafta ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Doktor ve hemşireler annelere, anne sütünün önemi, özellikleri, faydaları ve emzirme süresi hakkında detaylı bilgi veridi. Konuyla ilgili bilgi veren Başhekim Uz. Dr. Uğurcan Kara, hafta kapsamında kurdukları stantta kentteki annelere bilgi vermek için bir araya geldiklerini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bebeklerin doğumdan sonra ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmelerini ve uygun besinlere 6. aydan başlanarak emzirmenin en az iki yaşına kadar sürdürülmesini önerdiğini belirten Kara, salgınlarda da anne sütü ile beslenmenin korunması ve sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütü kesilmemeli"

Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütünün kesilmemesinin önemine değinen Dr. Kara, ”Anne sütünün eşsiz besinsel özelliklerinin yanı sıra bağışıklık sağlayıcı, güçlendirici ve enfeksiyonlara karşı koruyucu özellikleri de bulunuyor. Salgınlar sırasında genel olarak anne sütü ile beslenme kesilmemeli ya da ara verilmemelidir. Salgın sırasında annenin Kovid-19 pozitifliği gibi çeşitli nedenlerle emzirmeyi kesmesi, çocuğun bağışıklık sağlayıcı bileşenlerden yaralanmasını engelleyerek çocuğu daha fazla riske sokabilmektedir. Hastanede tedavi gören Kovid-19’u pozitif olan annenin bebeğinin anne sütü ile beslenmesini sağlanmalıdır. Hastanede yakan annelerin bebeklerini yanlarında emzirmesi anne ve takip eden sağlık ekibinin değerlendirmesin göre uygulanmalıdır" dedi.

"Covid-19 aşısı hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenlidir"

Kovid-19 aşısının hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenilir olduğunu ifade eden Dr. Kara, "Biontech aşısının hamile kadınlar ve emziren annelerde, hamile olmayan veya emzirmeyen kişilerde olduğu gibi aynı korucu etkiye sahiptir” diye konuştu.

Çocuk Uzmanı Yasemin Tulun ise 5,5 aylık bebeği olduğunu ve yakın zamanda 3. doz aşısını yaptırdığını ve herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadığın ifade ederek, bebeğini korumanın tek yolunun aşı olduğunu ve tüm annelere aşı yaptırmasını önerdiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ