Uz. Dr. Kara; “Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütü kesilmemeli”

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Uğurcan Kara, Covid-19 aşısının hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenli olduğunu söyledi.

Yerel 7.10.2021 09:17:29 0
Uz. Dr. Kara; “Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütü kesilmemeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2021 09:17

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Uğurcan Kara, Covid-19 aşısının hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenli olduğunu söyledi.

Hakkari Devlet Hastanesinde "1-7 Ekim Emzirme Haftası" dolayısıyla hastanenin giriş katında kurulan stantta ziyaretçileri anne sütü hakkında bilgilendirilirken, vatandaşlara hafta ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Doktor ve hemşireler annelere, anne sütünün önemi, özellikleri, faydaları ve emzirme süresi hakkında detaylı bilgi veridi. Konuyla ilgili bilgi veren Başhekim Uz. Dr. Uğurcan Kara, hafta kapsamında kurdukları stantta kentteki annelere bilgi vermek için bir araya geldiklerini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bebeklerin doğumdan sonra ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmelerini ve uygun besinlere 6. aydan başlanarak emzirmenin en az iki yaşına kadar sürdürülmesini önerdiğini belirten Kara, salgınlarda da anne sütü ile beslenmenin korunması ve sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütü kesilmemeli"

Covid-19 pozitifliği esnasında da anne sütünün kesilmemesinin önemine değinen Dr. Kara, ”Anne sütünün eşsiz besinsel özelliklerinin yanı sıra bağışıklık sağlayıcı, güçlendirici ve enfeksiyonlara karşı koruyucu özellikleri de bulunuyor. Salgınlar sırasında genel olarak anne sütü ile beslenme kesilmemeli ya da ara verilmemelidir. Salgın sırasında annenin Kovid-19 pozitifliği gibi çeşitli nedenlerle emzirmeyi kesmesi, çocuğun bağışıklık sağlayıcı bileşenlerden yaralanmasını engelleyerek çocuğu daha fazla riske sokabilmektedir. Hastanede tedavi gören Kovid-19’u pozitif olan annenin bebeğinin anne sütü ile beslenmesini sağlanmalıdır. Hastanede yakan annelerin bebeklerini yanlarında emzirmesi anne ve takip eden sağlık ekibinin değerlendirmesin göre uygulanmalıdır" dedi.

"Covid-19 aşısı hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenlidir"

Kovid-19 aşısının hamile kadınlar ve emziren anneler için güvenilir olduğunu ifade eden Dr. Kara, "Biontech aşısının hamile kadınlar ve emziren annelerde, hamile olmayan veya emzirmeyen kişilerde olduğu gibi aynı korucu etkiye sahiptir” diye konuştu.

Çocuk Uzmanı Yasemin Tulun ise 5,5 aylık bebeği olduğunu ve yakın zamanda 3. doz aşısını yaptırdığını ve herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadığın ifade ederek, bebeğini korumanın tek yolunun aşı olduğunu ve tüm annelere aşı yaptırmasını önerdiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ