Vali Okay Memiş’in Ahilik Haftası kutlama mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Haberde İnsan 14.09.2021 09:20:19 0
Vali Okay Memiş’in Ahilik Haftası kutlama mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzurum Valisi Okay Memiş, Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Memiş mesajında, “Kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlâkı buluşturan ve bir hayat düsturu olan Ahilik, dünyada benzeri bulunmayan geçmişten gelen köklü ve güçlü hatıraları ile bir kültür ve medeniyet hazinesidir” dedi.

Anadolu’da ticaret erbabının yaşattığı Ahiliğin Dünyaya örnek olacak insani değerleri ve uygulama örneklerini içinde barındırdığını ifade eden Erzurum Valisi Memiş mesajında şunları kaydetti;

“Bugün modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standardı olarak ifade edilen birçok kavram Ahilik Teşkilatı çatısı altında asırlar öncesinde Anadolu topraklarında hayata geçirilmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti’nin mayasında Ahilik vardır. Osmanlı Devletini cihan devleti yapan sır Ahiliktir.

Ahiliğin kardeşlik ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaf ve sanatkârlarımız; “elini, kapını ve sofranı açık tut” öğretisini yaşam felsefesi kabul etmiş, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Ahilik kültürü; milli birlik ve beraberliğimizin coğrafyamızda her zaman en büyük teminatlarından birisi olmuştur.

Bu nedenle, Ahilik prensiplerini yaşatmayı kendine düstur edinmiş esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarına çözüm bulmayı kendimize borç biliyoruz. Bu yüzden devletimiz, esnaf ve sanatkârlarımızı ciddi finansal teşvikler ile destekliyor, vergi konusunda da birçok muafiyetler ve indirimler sağlıyor, Sicil affı ile krediye erişimini kolaylaştırıyor. Ayrıca , “Esnaf Ahilik Sandığı” sistemi ile Ahilikte yer alan “Orta Sandığı” geleneğini günümüze uyarlayarak, “Hedef 2023 Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi” vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sağlayan Ahilik Teşkilatını dünya kültürüne ve ticaret literatürüne ülkemizin bir markası olarak sunmayı amaçlamaktadır.

Bu vesileyle, Anadolu’nun manevi mimarlarından Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle ve minnetle anıyor, 2021 yılı Ahilik etkinliklerinin birlik, beraberlik, kardeşliğimize ülkemize ve bütün insanlığa güzellikler getirmesini, yardımlaşma, dayanışma ve kardeş olma duygularımızın daha da pekişmesini temenni ediyorum. Tüm milletimize ve atalarının mirasına sahip çıkan ve ülkemizi besleyen can damarlarımızdan biri olan esnaf ve sanatkârlarımıza şükran, sevgi ve saygılarımı sunuyor, işlerinde bol kazançlar ve üstün başarılar diliyorum.”


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem