Vali Bilmez: “Bir yaşındaki insana kurşun sıkmak vahşetten başka bir şey değil”

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesindeki Sündüs Yaylası’nda PKK terör örgütü tarafından yapılan katliamda şehit düşenler için yapılan anıtta incelemelerde bulunarak, “Bir yaşındaki insana kur?

Haberde İnsan 21.11.2021 09:56:40 0
Vali Bilmez: “Bir yaşındaki insana kurşun sıkmak vahşetten başka bir şey değil”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2021 09:56

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesindeki Sündüs Yaylası’nda PKK terör örgütü tarafından yapılan katliamda şehit düşenler için yapılan anıtta incelemelerde bulunarak, “Bir yaşındaki insana kurşun sıkmak vahşetten başka bir şey değil” dedi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Başdinç ile Bahçesaray ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı ve AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı tarafından karşılanan Vali Bilmez ve beraberindekiler, ilk olarak kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığı ile Yukarı Narlıca Karakol Komutanlığını ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerin ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan Ünlüce, Çatbayır ve Doğanyayla mahalle yollarında incelemelerde bulundu. Van Büyükşehir Belediyesince Feqiyi Teyran Türbesi ve çevresinde yürütülen onarım, yenileme ve yürüyüş yolu çalışmalarını da denetleyen Vali Bilmez, burada mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra ilçe merkezinde yapımı devam eden Sündüs Şehitlik Anıtı’nı ziyaret eden Vali Bilmez, yürütülen çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alarak şehitliği gezdi. Bahçesaray ilçesinde ihtiyaçlarını karşılamak ve koyunlarını otlatmak amacıyla yaylaya giden ve 18 Temmuz 1993 gecesi PKK’lı teröristlerce şehit edilen 14’ü çocuk 24 kişinin defnedildiği şehitlikte dua eden Vali Bilmez, “Bir yaşındaki insana kurşun sıkmak vahşetten başka bir şey değil” dedi.

Vali Bilmez ve beraberindekiler, ilçede yeni hizmete sunulan Bahçesaray Öğretmenevi’nde de incelemelerde bulundu. Yapılan gezi ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesinde bu yıl yapılan Büyükşehir Belediyesi’nin ve merkezi idarenin yatırımlarını yerinde incelemek üzere geldiklerini belirtti. Vali Bilmez, “Bu yıl yaklaşık 8 kilometre civarında 3 mahallemizde sanat yapılarıyla birlikte sıcak asfalt yaptık. Bunlardan biri de Ünlüce Mahallemiz. 3,5 kilometrelik sıcak asfalt, ihata duvarı, menfez geçişleri ve yağmur suyunu uzaklaştıracak kanallar yapıldı. Aynı zamanda merkezde 25 yataklı, 8 yoğun bakım ünitesi ve 4 de diş ünitesi olan devlet hastanemizin temeli atıldı. İlçenin koşullarında bütün ihtiyaçları karşılayacak doğumhanesi de olacak bir hastane olacak. Bu bölgede büyük ihtiyaç olan öğretmenevimiz de faaliyete geçti. Öğretmenlerimiz ciddi anlamda rahatladı. Yollarımız, hastanemiz Bahçesaray halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ