Şule Çet Cinayetinde Son Durum

Şule Çet davasında konuşan Bilirkişi Heyeti sanıkların anlatımlarında eksiklikler olduğuna dikkat çekti ve "Tüm incelemeler sonucunda Şule’nin kendisini ittirerek attığını düşünerek düşüşün bir ivme ile değil serbest bir ?

Haberde İnsan 16.10.2019 16:21:11 0
Şule Çet Cinayetinde Son Durum
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şule Çet davasında konuşan Bilirkişi Heyeti sanıkların anlatımlarında eksiklikler olduğuna dikkat çekti ve "Tüm incelemeler sonucunda Şule’nin kendisini ittirerek attığını düşünerek düşüşün bir ivme ile değil serbest bir şekilde olduğu şüphesiz çok açık" dedi.
Şule Çet davasında konuşan Bilirkişi Heyeti sanıkların anlatımlarında eksiklikler olduğuna dikkat çekti ve "Tüm incelemeler sonucunda Şule’nin kendisini ittirerek attığını düşünerek düşüşün bir ivme ile değil serbest bir şekilde olduğu şüphesiz çok açık" dedi. Davanın bir sonraki duruşması 20 Kasım'da görülecekÜniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne neden olan iki sanık Çağatay A. ve Berk A.’nın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya katılım yoğundu.
Davada, İki sanık için "cinayet", "cinsel saldırı" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor. 

"Katilin kim olduğunu biliyoruz"
Duruşma öncesinde kadın hakları savunucuları ve Ankara Kadın Platformu, “Şule İçin Adalet”, “İntihar Değil Cinayet”, “Erkek Değil Gerçek Adalet İstiyoruz” pankartlarıyla adliye önünde bir araya geldi. Açıklama yapan kadınlar şöyle seslendi:

“Biz katilin kim olduğunu biliyoruz. Koruyan ve yargılamayanları da biliyoruz. Bu dava tüm kadınların davası diyerek davayı büyüttük. Mahkeme salonlarında failleri değil kadınların yaşamlarını yargılamaya çalışanların karşısında biz varız."

Tanıklar dinlendi
Duruşmaya her iki sanık tutuklu oldukları cezaevinden getirildi. Kadın hakları savunucularının takip ettiği duruşmada, ikinci duruşmada dinlenen ev arkadaşı sanık avukatlarının o akşam mesajları sildiğinini iddia ettiklerinden, talepleri doğrultusunda mahkeme huzurunda tekrar dinlendi.

Bilirkişi Heyeti konuştu
Tanıkların ardından bilirkişi heyeti dava kapsamında olay yeri canlandırması yapıldığını, cam ile sehpa arasındaki mesafenin ölçülmediğini ve bunun önemli bir ayrıntı olduğunu aktardı.

Heyet, şunları söyledi:

"Şule kendini öne doğru attıysa düşmesi çok hızlı olacaktır. Sanık asılı gördüğünü söylüyor Şule Çet'i ancak bu ihtimal çok düşük. Olayın sanıkların anlattığı gibi olmadığı görülmekte.

"Tüm incelemeler sonucunda Şule’nin kendisini ittirerek attığını düşünerek düşüşün bir ivme ile değil serbest bir şekilde olduğu şüphesiz çok açık. Şule’nin düşerken kıyafetlerinin paraşüt etkisi yapmış olabilir deniyor. Olmaz çünkü üzerinde tayt ve dar bir kazak var.

"Şule Çet'in balıklama atlamış olduğunu göz önünde bulundurursak bu şekilde atlayabilmesi iki seçenek vardır: Ya direkt balıklama olarak atladı ya da sehpaya basarak atladı. Fakat sehpada hiçbir ayak izi yok. Diğer seçeneği göz önünde bulundurduğumuzda sanığın 'kurtarmaya çalıştım' ifadesi şüpheli olduğunu görürüz çünkü eylem o an saniyeler içinde gerçekleştirmiştir ve bu kadar kısa bir süre içinde kurtarmaya çalışmak mümkün değildir.

"Şule'nin kafası vücudundan önce yere temas ediyor. Şule Çet düştüğü anda ayakkabı ayağında değil. Düştükten sonra ayakkabının Şule'nin kolunun altında bulunması mümkün değil."

"Bulgular cinsel saldırıya işaret ediyor"
"Dosyanın geneline bakıldığında sıyrıklar ve maddi bulgular cinsel saldırıya işaret ediyor. Gazi Üniversitesi psikiyatri bölümü Şule'nin intihar edecek bir ruh halinde olmadığını da raporladı.

"Sanık göğsünün cama çarptığını ve diğer eliyle Şule Çet'in bacağını tuttuğunu belirtiyor. Ardından da Şule ile kısa bir konuşma sonrasında Şule’nin ellerinden kaydığını belirtiyor. Ancak Şule’nin bedeninin bulunduğu nokta serbest düşmeye uygun değildir. Olay yeri keşfinde halının, sehpanın ve diğer eşyaların konumuna baktığımızda sanıkların dediği gibi orada bir olaya müdahale etme çabası olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla bu anlatımlarda eksik olan şeyler var."

Sanık Çağatay A.: Taşınma intihar nedeni olabilir

Şule Çet’in ailesinin avukatı Ferhat Gebeş, “Şule hakkında Gazi Üniversitesi rapor hazırladı. Rapor sosyal çevresini inceliyor ve intihar meyili olmadığını söylüyor. Dosyaya giren raporlar sanıkları yalanlıyor” dedi.

Gazi Üniversitesi’nin hazırladığı rapora itiraz eden sanık Çağatay A. şöyle konuştu:

“Bunları söyleyen insanlar Şule’yi çok iyi tanıyan insanlar değil. Ben de neşeli derdim, öyleydi. Sosyal medyadan dolayı tutuklandık. Raporlar alıyorlar. Mersin raporuyla Erciyes raporu çelişiyor. Dosyanın kapanacağını düşünüyorum. Canlıyken zorla atmamız da mümkün değil. Senaryolar, senaryolar, senaryolar…

"İlk gün 300 promil alkolle ifade verdim. Tüm dediklerim çıktı. Bir insan neden intihar edebilir diye okudum. Taşınma bile intihar nedeni olabilir. Bana diyorlar ki Şule’yi taciz ettin. Ev ilanı atıyorum. Mümkün mü? İşe gelmedi, soruyorum, babam bilmiyor çalıştığımı, dedi. Şule’nin bir sırları dünyası varmış. Bu raporlar hazırlanırken avukatlar uzmanlara baskı yapıyor. Şule’de sorun olmayan bir şey yok."

Sanık A., "Şule Çet için Adalet" hesabını hâkime şikâyet etti
Sosyal medya yüzünden tutuklandıklarını söyleyen sanık Çağatay A. bir gecede 11 milyon mesajın atıldığını belirtti. A. daha sonra "Şule Çet için Adalet" hesabını ve #ŞuleÇetİçinAdalet hastagini hâkime şikâyet etti.

Çağatay A. beraat istemediğini tahliye edileceğini ifade etti. Salondan "Katilsin" sözleri yükseldi. Bu sırada Şule’nin babası İsmail Çet, “Çıkınca başkalarının kızını da mı aynı hale getireceksiniz?” sözleriyle tepki gösterdi. Babanın sözlerine salondakiler de alkışlarla destek verdi. 

Sanık Berk A.'nın avukatı Paşa Büyükkayaer de şunları belirtti: 

"Müvekkilim Çağatay'ın bardak yıkadığını söyledi. Bildiği, gördüğü her şeyi açıkça anlattı. Psikolojik durum ile ilgili rapora itirazımız yok. Psikolojisinin bozuk olup olmadığı tartışılıyor. Bunun bir cinayet olup olmadığını araştırıyoruz. Çet'in erkek arkadaşı Furkan'ın da duruşmaya getirilmesini istedik. Lilia ve Furkan'ın telefonuna el konuldu. İnceleme yapılıyor. Tahliyesini talep ediyorum. Annesinin sağlık durumu kötü. Annesi de kendisi de maddi olarak kötü durumda." 

Çet Ailesi'nin avukatı Umur Yıldırım, mahkeme başkanının sözünü kesmeye çalışmasına, "İki dakika da bize sabredin" dediğinde salondan alkışlar yükseldi. Yıldırım, Şule'nin intihar Şule'nin sosyal medya paylaşımlarında sorun görülmediğini, 13 yaşında annesini kaybetmesine rağman hayata sıkı sıkıya bağlı biri olduğunu söyledi. 

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 20 Kasım'da görülecek. 

"Adalete güveniyorum"
Duruşmanın ardından Ankara Adliyesi’nin önünde açıklama yapan Şule Çet’in babası İsmail Çet, şöyle dedi:

“Sanıklar tarafının bizim üzerimizde baskı yaptığını ve delilleri karartmaya çalıştığını gördük. Biz adalete güveniyoruz. Ağır cezayı alacaklar. Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bu davayı bir an önce bunlar ağır ceza alarak tamamlanması gerekiyor. 20 Kasım’da davanın sonuçlanacağını ümit ediyorum. Acımız büyük." 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem