(Özel) Görme engelli hafızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli genç hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak imam hatip lisesinde okumak istediğini söyledi.

Haberde İnsan 11.10.2021 15:12:02 0
(Özel) Görme engelli hafızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2021 15:12

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli genç hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak imam hatip lisesinde okumak istediğini söyledi.

Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli Şükrü Canpolat, Kur’an-ı Kerim’i gönül gözüyle okuyup ezberleyerek herkese örnek oldu. Bu gayretlerinin sonucunda Cumhurbaşkanıyla görüşmek istediğini söyleyen hafız, kendisinden bazı taleplerinin olduğunu dile getirdi. Ailesi ve öğretmenlerinin aracılığıyla Kur’an-ı Kerim eğitimi aldıktan sonra hafızlığa başlayan Canpolat, engellerini bir tarafa bırakarak hafız olabilmek için gayret etti.

Tatvan Saadet Cami Kur’an Kursunda hafızlığa başladığını belirten Hafız Şükrü Canpolat, “2011’in sonlarına doğru hafızlığım bitti. 2013’te Siirt’te sınava girdim ve önce sınavda daha sonra Doğu Anadolu Bölge birincisi oldum. 2019 yılında TRT’nin Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasına katıldım ve orada ikinci oldum. Günde yapabildiğim kadar 2 veya 2,5 cüz okumaya gayret ediyorum. Şu an açıktan liseyi bitirmek üzereyim. Onun dışında yine kardeşimle beraber Tatvan Kaymakamlığının açtığı Braille eğitimini aldık. Sonra ney kursuna başladım. Ney kursunu da bitirip sertifika aldım” dedi.

Cumhurbaşkanıyla hep görüşmek istediğini ve bununla ilgili birçok girişimde bulunduğunu söyleyen Şükrü Canpolat, “2015’in sonlarından beri Cumhurbaşkanıyla hep görüşmek istemişimdir. Kendisinden bazı taleplerim var. Bu taleplere kısaca değineyim. Ben imam hatip okuyamadım. Açıktan düşünüyorum. Lise bittikten sonra hızlandırılmış bir imam hatip bitirip diplomayı almayı istiyorum. Fakat hafızlık belgem var. Dini anlamda da iyi bir eğitim aldım. Yani bizim için, görme engelliler için ayrı bir kanun çıkarılsa, diploma bazında hafızlık belgesi esas alınsa veya dini bilgiler esas alınıp imam hatip diploması zorunlu tutulmazsa bizim için çok faydalı olur. Onu kendisine arz edeceğim ve kendisinden bir iş talep edeceğim” ifadelerini kullandı.

Görme engelliler için öğretmen eksiğinin olduğunu söyleyen Canpolat, “Şu konuyu da belirtmek istiyorum. Bu konudan özellikle görme engelliler olarak bir hayli muzdaripiz. O konuda şu, biz okul okurken normal insanlara göre bir hayli zorlanarak okuyoruz ve şartlar aynı değil. Aynı olmamasının sebebi de şu, görme engelli öğretmenlerin farklı branştan fazla olmaması, özellikle bu bölgede sayısının az olması. Yine devlet tarafından ve Milli Eğitim Bakanlığı bize gerekli CD’leri ve kitapları yolluyor. Fakat öğretmen eksiğinden biraz sıkıntıdayız. Öğretmen eksiğinden kastım da şu, her branştan yetki sahibi olan görme engelli öğretmenlerin buraya atanmasıdır. Normal öğretmenlerden de ders almaya gayret ediyoruz. Onlarla da bizim yazı sistemimizi bilmedikleri için o noktada çok fazla uyum sağlayamıyoruz. Sadece bu işi yapabiliyoruz. Buradan hem hükümete hem de Milli Eğitim Bakanlığına seslenmiş olayım. Hem kendi adıma hem de diğer görme engelli arkadaşlar adına bu konuya biraz daha ilgi ve alaka gösterilebilir. Biraz daha hassasiyet bekliyoruz. En azından öğretmenlerin sayısının biraz arttırılması olabilir. Bu tür şeyler düşünülebilir ve hayata geçirilebilir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ