Kimsesiz kuşların “Metin ve Nafiz” abisi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Metin Güngör ve Nafiz Baran isimli iki arkadaş her gün nöbetleşerek dışardaki yabani kuşları kendi elleriyle besliyorlar.

Haberde İnsan 15.01.2022 09:04:02 0
Kimsesiz kuşların “Metin ve Nafiz” abisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2022 09:04

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Metin Güngör ve Nafiz Baran isimli iki arkadaş her gün nöbetleşerek dışardaki yabani kuşları kendi elleriyle besliyorlar.

Tatvan’daki aynı işyerinde çalışan iki arkadaş kışın etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte işe koyulup her gün sabah, öğle ve akşam saatlerinde çalıştıkları işyerinin pençelerine ekmek ve yiyecek bırakıyor. Kendi elleriyle ekmekleri ufak ufak doğrayan iki arkadaş bu görevlerini aylardır nöbetleşerek devam ettiriyor. İşyerinde artan yemekleri de çöpe dökmek yerine kuşlar için pençelerin önüne bırakan iki arkadaş, kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan kuşları bu şekilde bir nebze olsun karınlarını doyurmaya çalışıyor. Ekmek ve yiyecekleri gören onlarca yabani kuşlar ise pencerelere akın ediyor. Her gün iki arkadaşın yolunu gözleyen kuşlar, yemek saatlerine doğru işyerinin bulunduğu binanın etrafında toplanıp pencereye bırakılacak yemekleri bekliyor. İki arkadaşın pencereden gözükmesiyle birlikte kuşlar arasındaki sabırsızlanma ise görüntülere yansıyor. Sergiledikleri örnek davranışları takdir toplayan iki arkadaş, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor.

İki arkadaştan biri olan Metin Güngör, bu işi yaklaşık 1 yıldır sürdürdüklerini ifade ederken, Nafiz Baran ise dilsiz kuşların bir nebze olsun açlığını gidermek için böyle bir girişimde bulunmaya başladıklarını belirtti.

İş arkadaşı Nafiz Baran ile birlikte yaklaşık 1 yıldır her gün saba öğle ve akşam iş çıkışı öncesi pencerelere yiyecek bıraktıklarını anlatan Metin Güngör, çok kısa süre sonra pencerelerin karınları acıkan kuşlarla dolmaya başladığını söyledi.

Yaptıkları bu girişim ile hem israfın önüne geçtikleri hem de zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşların karınlarını doyurmaya çalıştıklarını kaydeden Güngör, özellikle çetin kış şartlarının yaşadığı bu günlerde herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ettiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ