Kars Milletvekilleri külliye inşaatını inceledi

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde İstanbul yeni Havalimanı projesine ilave olarak yaptırttığı Kars Sultan Alpaslan Külliyesi’nin inşası hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak olan

Haberde İnsan 5.05.2019 11:16:20 0
Kars Milletvekilleri külliye inşaatını inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde İstanbul yeni Havalimanı projesine ilave olarak yaptırttığı Kars Sultan Alpaslan Külliyesi’nin inşası hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak olan külliyenin 2020 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatında bir takım incelemelerde bulundu.

Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı ve toplam 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan Sultan Alpaslan Külliyesi hakkında Proje Müdürü Atıf Baştuğ, Arslan ve Kılıç’a bilgi verdi. Baştuğ projenin kaba inşaatının yüzde 90’ını bu yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Tamamlandığında Karslılara çok amaçlı olarak hizmet verecek olan Sultan Alparslan Külliyesi’nin altında yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark, Cami ve sosyal donatıların da bulunacağını ifade eden Baştuğ, Arslan’dan bölgede bulunan trafoların kaldırılması için talepte bulundu. Arslan talebi karşılamak için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Bir süre Sultan Alparslan Külliyesi’nde çalışan işçilerle de sohbet eden Arslan, Kılıç ve Çalkın, işçilerle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem