Kadınlar bayram öncesi ‘mor gülzade’ tatlısında talebe yetişemiyor

Malatya’da Battalgazi Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınlar, kendi üretmiş oldukları mor unla yapılan “mor gülzade” tatlısı taleplerine yetişmek için yoğun mesai harcıyorlar.

Haberde İnsan 16.07.2021 11:00:23 0
Kadınlar bayram öncesi ‘mor gülzade’ tatlısında talebe yetişemiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.07.2021 11:00

Malatya’da Battalgazi Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınlar, kendi üretmiş oldukları mor unla yapılan “mor gülzade” tatlısı taleplerine yetişmek için yoğun mesai harcıyorlar.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların tatlı telaşı başladı. Türk mutfağının önemli tatlılarından baklava bayramda en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alırken, Malatya’da Battalgazi Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınların ürettiği "mor gülzade" tatlısını tadanlar bu lezzetten vazgeçemiyor. Kadınlar, tatlıyı kendi ürettikleri mor undan yapıyor.

Mor gülzade tatlısının çok sevildiğini söyleyen kooperatif çalışanı Necla Demez, hem lezzet açısından hem de sağlık açısından güvenle tüketilebilecek tatlının şeker hastalarına tavsiye edildiğini belirtti. Gülzade tatlısını mor undan yaptıklarını belirten Demez, “Mor gülzade tatlısını şeker hastalarına tavsiye ediyoruz. Çünkü şeker oranı az olduğu için. İçeriği kullanmış olduğumuz mor sebze ve meyvelerden hazırlıyoruz. Sebze pürelerinden bu unu elde ediyoruz. Çok tercih ediliyor. Çok hafif olduğu için şeker oranı da az, yağı da az koyduğumuz için. Tamamen doğal, herkese tavsiye ediyoruz. Şu an bayram dönemindeyiz. Siparişler mor gülzade üzerine geliyor” şeklinde konuştu.

Demez, gelen müşterilerin daha çok mor gülzade tatlısı talep ettiklerini ifade ederek, “Şu an yaz dönemindeyiz. Gelen müşteriler mor gülzade daha çok istiyor. Mor baklava, çünkü çok hafif olduğu için. Mesela hamuruna bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı da süt, 3 yumurta, 1 kaşık sirkeyle ve yapmış olduğumuz mor un karışımını da ekliyoruz. Müşterilerimiz çok beğeniyor. Tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi yok. Herkese tavsiye ederiz” dedi.

Battalgazi Kadın Kooperatif çalışanlarından Meryem Çiçek ise, bayram tatlılarının tamamen doğal olduğunu belirterek, “Bayram öncesinde tatlılarımız çok tutuluyor. Çok talep var, çok sipariş aldık. Bu siparişlere yetişemiyoruz. Tatlılarımız doğal ürünlerden elde ediliyor. Hiçbir katkı maddesi yoktur. Şekerimiz Malatya’nın kendi doğal şekeridir. Tamamen doğal. Malzemesi doğal, temiz ve bayağı bol malzemelidir. Çünkü doğal ürünlerden elde ediyoruz. Burası herkese açık, gelip görebilirler. Çok temiz ve hijyenik çalışıyoruz. Aynı kendi evimizde yaptığımız gibi yapıyoruz. Malatya’nın en güzel, en temiz şekerini kullanıyoruz. Asla glikoz şurubu kullanmıyoruz. Güvenerek tüketebilirsiniz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ