Günlük gazeteler ölüm döşeğinde

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Yükselen matbaa ve baskı maliyetleri, yazılı basını büyük bir darboğaz içerisine sokmuştur” dedi.

Haberde İnsan 7.01.2022 11:13:01 0
Günlük gazeteler ölüm döşeğinde
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2022 11:13

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Yükselen matbaa ve baskı maliyetleri, yazılı basını büyük bir darboğaz içerisine sokmuştur” dedi.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Çakır, dövizdeki dalgalanma ve yükselen kur sebebiyle baskı maliyetleri artan yazılı basının çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Başkan Çakır, neredeyse yüzde 200 oranında artan baskı maliyetleri sebebiyle özellikle yerel yayıncılık yapan günlük gazetelerin nefes alamaz hale geldiğini vurgulayarak, “Günlük neşredilen ve kamu ihale ilanı yayınlama hakkına haiz vasıflı gazeteler çok zor bir durumda. Baskı maliyetleri ikiye hatta üçe katlanmış vaziyette. Mevcut şartlarda yayıncılık yapmak imkânsız bir hale geldi. Bu konuyla ilgili olarak mutlaka bir çözüm yolu üretilmelidir” dedi.

’Yayın yapmak imkansız hale geldi’

Günlük vasıflı gazetelerin asgari kadro ve baskı şartıyla yayın yaptıklarının altını çizen Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Personel giderleri bir yana, son üç ay içerisinde artan baskı maliyetleri yüzünden günlük gazeteler altından kalkılamaz bir yükün altına girmiştir. Matbaacılık sektöründe neredeyse üçe katlanan maliyetler yüzünden gazete baskısı çok büyük bir maliyet teşkil etmeye başlamış ve zaten ayakta kalma mücadelesi veren günlük yerel gazeteler büyük bir çıkmazın içerisine girmiştir. Hükümetten beklentimiz, kamu ihale ilan ücretleri belirlenirken, artan baskı maliyetleri başta olmak üzere yükselen enflasyonu da göz önünde bulundurmasıdır. Bu şartlarda değil yayıncılık yapmak, ayakta kalmak bile imkansızdır” diye konuştu.

Tüm meslek örgütlerine çağrıda bulunan Başkan Çakır, “Hükümet, asgari ücret başta olmak üzere kamu çalışanlarına, işçi ve emeklilere maaş artışı yaparken, son dönemlerde yaşanan kur hareketliliği ve enflasyonu göz önünde bulundurmuştur. Bunun temel amacı çalışanları enflasyona ezdirmemektir. Aynı anlayışın basın sektörü için de sergilenmesi elzemdir. Bu manada ihale ilan ücretleri belirlenirken, karşı karşıya kaldığımız bu mağduriyet dikkate alınmalı ve yeni ücret tarifesi de buna göre tayin edilmelidir. Bunun için mesleki tüm örgütleri ve kuruluşları işbirliği yapmaya ve sesimizi duyurmak için bir araya gelmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ