Erzurum’da Serabral Parsi Günü etkinlikleri

ERZURUM AİLLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI NENE HATUN ÇOCUK EVLERİ SİTESİNDEKİ ÇOCUKLAR, SERABRAL PALSİ DÜNYA FARKINDALIK GÜNÜ KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ.

Haberde İnsan 7.10.2020 11:12:54 0
Erzurum’da Serabral Parsi Günü etkinlikleri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2020 11:12

Erzurum Aille, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Nene Hatun Çocuk Evleri sitesindeki çocuklar, Serabral Palsi Dünya Farkındalık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kuruluş bahçesini yeşil renkle ve yeşil balonlarla süsleyip donatan çocuklar, giyindikleri yeşil kıyafetlerle de serabral palsi hastası arkadaşlarıyla bahçede keyifli oyunlar oynayarak şarkılar söyledi.

Çocuklar ellerindeki "biz her zaman yanınızdayız", hayat engel tanımaz", ""çok güzel ve özel en önemlisi güçlüsünüz" gibi yazılı pankartlarla etkinliğe katılarak farkındalık oluşturdular.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş 6 Ekim Dünya Serabral Palsi Gününde Erzurum’da çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti.

Serabral Palsi konusunda bilinçlendirme çalışması yaptıklarını belirten İlbaş, "Erzurum’da 28 devlet korumasındaki çocuğumuz serabral palsi hastası. Oyun oynayan çocuklarımızın içinde de var. Bu hastalık 3-5 yaşların ortaya çıkıp beyindeki sıkıntının kaslara yansımasıyla ilişkili durum. Ama tedavinin ciddi desteği oluyor, daha önceden bizde kalan ve çocukluğunda durumu kötü olan çocuklarımızın düzeldiğini, şarkılar söyleyip oyunlar oynadığını görebiliyoruz. 6 Ekim Serabral Parsi gününde çocuklarımızın yanında olmak çok önemli. Devletimiz çok büyük, bu şekilde hasta çocuklarına bakamayanlara devletimiz bakıyor. Kimsenin olmadığı yerde devletimiz var. Bizler de çocuklarımıza ve devletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız gönüllerince eğlendi. Biz de onlara seve seve eşlik ettik’’ dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar ise etkinlikle Serablal Parsi hastalığı konusunda bilinçlendiklerini belirterek, etkinlikle bu hastalığı geçiren arkadaşlarını mutlu etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Etkinlik sonunda AÇSH İl Müdürü İlbaş, Serabral Palsi hastası çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ