Erzurum’da Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçiyor

Kitaplarıyla, şiirleriyle, televizyon ve radyo programlarıyla özellikle gençlerin ilgi odağı haline gelen Mehmet Ercan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan Etkinlikleri” programına konuk oldu. Yakutiye Meydanı’na adeta akın ede

Haberde İnsan 15.05.2019 19:16:00 0
Erzurum’da Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kitaplarıyla, şiirleriyle, televizyon ve radyo programlarıyla özellikle gençlerin ilgi odağı haline gelen Mehmet Ercan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan Etkinlikleri” programına konuk oldu.

Yakutiye Meydanı’na adeta akın eden Dadaşlara şiir dolu saatler yaşatan Mehmet Ercan, Erzurum’a bir de sinema müjdesi verdi. Senaryosunu yazdığı sinema filminin bir bölümünü Erzurum’da çekmeyi arzu ettiğini söyleyen Ercan, “Bu Ramazan gününde bu arzum bir duaya dönüşse ve sizler de ‘âmin’ diyenler olsanız keşke” ifadelerini kullandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden renkli konu ve konuklarıyla sürdürdüğü “Ramazan Etkinlikleri” Yakutiye Medresesi’ne ve meydanına can katmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Erzurum’a davet edilen şair ve yazar Mehmet Ercan, kendisini dinlemek için meydana akın eden herkesi hem şiire, hem de sohbete doyurdu.

Şiirleri, kitapları, yaptığı televizyon ve radyo programlarındaki farklı tarzıyla herkesin yakından tanıdığı Mehmet Ercan, Ramazan etkinlikleri sohbetinde sadece şiir okumakla kalmadı, kitaplarına da konu olan önemli başlıkları da ele aldı. Konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek başlayan Ercan, Erzurum’daki Ramazan Etkinlikleri programının farklı ve büyüleyici bir atmosfer içerisinde gerçekleştiğini belirterek, “Böylesi ortamlar ele kolay geçmiyor. Bu bakımdan Başkan Mehmet Sekmen’i yürekten kutluyorum” dedi.

Mehmet Ercan, sohbetinde geçtiğimiz günlerde kutlanan Anneler Günü’ne de değindi. Şair Mehmet Ercan, şunları kaydetti: “Biz kırkımıza da gelsek, kırk beşimize de gelsek, şu sözü duymuşsunuzdur. Annelerimiz tarafından çocukluğumuzda bu sözü duymayan eksik kalmıştır. Hani anneler derler ya; ‘Seni ayaklarımın altına alırım’ diye. Annelerimiz bizleri gerçekten ayaklarının altına almak için bunu söylemez, bunu söylerken bize cennetin yolunu tarif ederler aslında. Çünkü bizim en arzu ettiğimiz yerdir cennet ve Allah cenneti analarımızın ayakları altına sermiştir. Ki şöyle buyurur ‘Anne ve babanız sizi dininizden döndürmeye kalkmadığı sürece onun dışında ne istiyorlarsa tevazu kanatlarınızı ayaklarınızın altına alın’ O yüzden Cennet annelerin ayakları altındadır.”

Öte yandan program boyunca birbirinden güzel ezgiler eşliğinde şiirlerini okuyan Mehmet Ercan, Erzurum’a bir de sinema filmi müjdesi verdi. Ercan, 5 kitabı arasındaki bir romanının sinema teklifi aldığını belirterek, “Şu sıralar senaryosunu yazıyorum. Film İstanbul ve Ankara‘da geçiyor. Bir ilde daha geçiyor. Bu Ramazan gününde bu duaya dönsün ve siz de ‘âmin’ derseniz ben o sinema filminin bir kısmını burada çekmek istiyorum. Erzurum’da olsun. Bunu çok isterim. Allah da bunu bana nasip etsin. Bunun için ben elimden geleni yapacağım, arzu halim budur duyurulur” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem