Erzincan’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Erzincan’da etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı.

Haberde İnsan 20.05.2019 01:25:00 0
Erzincan’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Erzincan’da etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal marşı ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. Ardından programda birer konuşma yapan Gençlik ve Spor Müdürü Burak Mumcu ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tüm Erzincanlıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ettiler.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada; “Milletlerin özgürlük uğruna kendine has direnişleri vardır. Türk milletinin 19 Mayıs 1919 tarihindeki şahlanışı; “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir lider ile şanlı tarihinin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen aziz milletimizin el ele, gönül gönüle vererek Anadolu’da bağımsız bir devlet kurmasını sağlamıştır. Çünkü Türk milleti, idealist yöneticilerin önderliğinde, kişisel çıkarlardan uzak, Milli Kurtuluş Mücadelesi ’ne atılmanın andını içmiştir.

Zafer ve hürriyet kervanının temel taşı olan 19 Mayıs’tan aldığımız hızla, yöneldiğimiz bilimsel ve teknik çalışmaları, çağdaş uygarlığın doruğuna yükseltmek için olanca gücümüzü harcamak, 19 Mayıs’ı gerçekleştirenlere en anlamlı şekilde şükran borcumuzu ödemek olacaktır. Özellikle gençlerimiz, yarının aydınlık Türkiye’sinin ihyası ve inşasında söz sahibi olacaktır. Bu toprakların ruhunu özümsemiş her gencimiz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için dün olduğu gibi bugün de yarın da durmadan, yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan çalışacaktır. Ecdadımız bu aziz milletin geçmişi ise sizler de bizim geleceğimizsiniz. Yarınlara umutla bakmamızı sağlayan en değerli varlıklarımızsınız. Sizler, aziz vatanın yücelmesinde eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda dünyada söz sahibi olacaksınız.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dolayısıyla devletimizin başlattığı reformlara sahip çıkılmazsa bu reformlar daha ileri noktalara taşınmazsa bütün kazanımlar uçup gider. İşte onun için bizlerden devralacağınız bu emaneti çok daha yüksek burçlara taşıyacaksınız. İstikbalimize sizlerin sayenizde, sizlerdeki umut ve heyecan sayesinde, bizler de umut ve heyecanla bakıyoruz. Kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin yarınları olarak ülkemizi daha da büyüteceğinize yürekten inanıyorum. Yüzüncü yılını kutladığımız 19 Mayıs’ın gençlerimiz tarafından büyük bir coşkuyla kutlandığını görmek, 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık meşalesinin gençlerimizin yüreklerinde yankılandığının da göstergesidir.

Bu itibarla, Cumhuriyet’in kurucu felsefelerinden ve ideallerinden kopmadan çağdaşlaşma savaşımız, sağlam devlet geleneğimizle devam edecektir. Kabul edilmelidir ki bugün ülkemiz kendi iç sorunlarını çözmüş, güçlü bir devlet olma hedefiyle kutlu yürüyüşünü sürdürmektedir. Devlet olarak yegane amacımız, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabilmektir. Devlet olarak bizim ve bugünkü nesillerin başarıyla götürdükleri kalkınma ve modernleşme davasını önümüzdeki dönemde kendilerine sonsuz güven duyduğumuz yeni nesiller devam ettirecektir ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemiz ilelebet payidar kalacaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı aziz milletimizin birlik ve beraberliği için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet minnet ve şükranla yâd ediyorum. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik Haftası münasebetiyle hafta boyunca çeşitli sportif branşlarda düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcular protokol mensupları tarafından ödüllendirildi.

Daha sonra ise müsabakalarda yarışan sporcular tarafından taekwondo, jimnastik ve karate branşlarında çeşitli gösteriler katılımcılara sunuldu. Son olarak ise Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının Türk Halk Müziği korosu sahne aldı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem