EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren: “Ermenistan, terörizmi devlet felsefesi haline getirmiştir”

AVRASYA EKONOMİK İLİŞKİLER DERNEĞİ (EKOAVRASYA) YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİKMET EREN, ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN'A YÖNELİK BAŞLATTIĞI SALDIRILARA TEPKİ GÖSTEREREK, “DÜNYA, COVID-19 PANDEMİSİ VE ONUN YARATTIĞI KRİZ İLE MÜCADELE EDERK

Haberde İnsan 28.09.2020 11:26:14 0
EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren: “Ermenistan, terörizmi devlet felsefesi haline getirmiştir”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırılara tepki göstererek, “Dünya, COVID-19 pandemisi ve onun oluşturduğu kriz ile mücadele ederken düşmanlıkları aradan kaldırmış, küresel mücadelede iş birliğini esas kabul etmiş, insanlığın bu musibetten bir an evvel kurtulması için ortak azimle çalışırken, terörizmi devlet felsefesi haline getiren Ermenistan, Azerbaycan ordusunun cephe hattında bulunan mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırıda bulunmuştur’’ dedi.

Ekonomik ve siyasi olarak ciddi bir kalkınma hamlesi ortaya koyan Azerbaycan’ın varlığından rahatsız olan Ermeni yöneticilerin terörist mantığı ile hareket ederek saldırgan tutum içerisine girdiğini belirten Hikmet Eren, ’’Asırlar boyu tarih önünde mücrim, uluslararası hukuk karşısında suçlu ve savaş hukuku önünde her daim sınıfta kalmış olan Ermenistan, Taşnak, Hınçak ve ASALA mantığı ile yönetilmeye devam eden bir terör devletidir. 29 yıldır sivil yerleşim yerlerini hedef alarak saldırı gerçekleştiren Ermenistan, bölgede istikrarı ortadan kaldırarak emperyal güçleri Kafkasya’ya çekmenin haince planlarını yapmaktadır. Terör mantığına sahip olan Ermeni yöneticiler geçmişte atalarının yapmış oldukları vahşilikleri 21. Yüzyılda da pervasızca sürdürmeye utanmadan devam etmenin gayreti içerisindedirler. Ermenistan uluslararası hukuk karşısında suçlu olduğu halde, insan hakları savunuculuğu yapan Batılıların bölgede meydana gelen olaylara sessiz kalması da maalesef anlaşılacak durumda değil’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bütün kurum ve kuruluşları ile Azerbaycan’ın yanında olduğuna dikkat çeken Hikmet Eren, ’’Bizler, sivil toplum örgütleri olarak sorumluluğumuz olan sivil hayatın sabitliği durumunu esasa koyup, yapılan bu saldırıları lanetlemekle kalmıyor, sesimizin ulaşacağı tüm mecralarda avazımız çıktığınca haykıracağımızı ilan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm vakarı ile beyan ettiği ‘Azerbaycan nasıl isterse o şekilde yanında olacağız.’ açıklaması bizim rehberimiz, hak davada haklının yanında olmak ise yolumuzdur” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem