Çelebi: “Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlu olsun”

DES GENEL BAŞKANI İSHAK ÇELEBİ, “BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİNE VE ADETLERİNE EN UYGUN İDARE, CUMHURİYET İDARESİDİR DİYEREK İLAN ETTİĞİ CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK M?

Haberde İnsan 28.10.2020 17:28:51 0
Çelebi: “Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlu olsun”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyük bir inanç, kararlılık ve mücadeleyle kazandığımız zaferlerin cumhuriyetle taçlandırılmasının 97. Yılında Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir. Cumhuriyet bizim milli birlik ve beraberliğimizin ete kemiğe bürünmüş halidir” dedi.

Çelebi, mesajında şunları kaydetti; “Cumhuriyetimizle ilgili en önemli görev biz eğitimcilere düşmektedir. Cumhuriyeti koruyacak, geliştirecek ve ilelebet yaşatacak; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek eğitimcilerin en önemli görevidir.

Milletçe birlik ve beraberliğimize, demokrasimize, barışımıza ve kardeşliğimize sahip çıkmalı; cumhuriyetin değerlerini her türlü siyasi tartışmaların üzerinde tutarak ülkemizi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu büyük günün 97. yıl dönümünde Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, milli mücadelenin kazanılmasında ve cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatanını uğrunda canını feda eden kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem