Aşkale’de Covid-19 denetimleri devam ediyor

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA AŞKALE'DE DENETİMLER ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDİYOR

Haberde İnsan 10.09.2020 14:59:55 0
Aşkale’de Covid-19 denetimleri devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Aşkale’de denetimler aralıksız olarak devam ediyor.

Aşkale Kaymakamı Murat Karaloğlu, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış ve kolluk kuvvetlerinin katılımıyla yapılan denetimlerde ilçe esnafları ve vatandaşlar ziyaret edilerek alınan tedbirler hakkında bilgiler verildi uyarılar yapıldı.

Kaymakam Karaloğlu Kısa açıklamasında "İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda Covid-19 tedbirleri bakımından ilçe halkımızın sağlığı ve sıhhati için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın bu süreç içerisinde Sosyal Mesafe, Maske ve Temizlik konularında daha dikkatli olmaları için gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Devletimizin almış olduğu kararlar neticesinde salgından korunmak için elimizden ne gelirse yapmak zorundayız. Tabi ki bunları yaparken de vatandaşlar olarak da konuya hassasiyetle yaklaşmaları daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Belediye Başkanı Yaptırmış ise konuya ilişkin açıklamalarında" Devlet ve millet olarak alınan kural ve kaidelere uymak kaydı ile bu salgından kurtulabiliriz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona için kesin olan bir ilaç ve tedavi henüz bulunamadı. Fakat yeni dünya düzeninde bu illetten kurtulmanın ve uzak durmanın en kolay yolu 3 altın kurala riayet etmektir. Bunda hepimizin hepimize karşı büyük sorumlulukları vardır. Vurdum duymazlık umursamazlık başta kendimiz ailemiz ve etrafımızdaki kişilerin sağlığını riske atacaktır. Ve bu büyük bir vebaldir. Lütfen sosyal mesafe, maske ve temizlik başta olmak üzere tüm kurallara harfiyen uyalım” diye konuştu.

Aşkale’de yapılan denetimler esnasında 3 bin adet maske dağıtımı yapılması ve konuya ilişkin ikaz ve uyarıların yapılmasına vatandaşların memnuniyeti gözlerden kaçmadı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem